Nooit gezien, 10 kandidaten voor de titel

Nooit eerder in de lange geschiedenis van de DTM waren er voorafgaand aan de finale zoveel titelkandidaten. Tien rijders kunnen dit weekend op de Hockenheimring nog DTM-kampioen worden. Aan de top van de puntentabel is het super close: slechts 16 punten scheiden de eerste vijf, vijf fabrieksrijders verdeeld over vijf fabrikanten. Tijdens de DTM Hockenheimring powered by AUDI van 7 tot 9 oktober zijn er nog 58 punten te winnen. De races op zaterdag en zondag beginnen om 13.30 uur.

In de algemene rangschikking staat Sheldon van der Linde (Schubert BMW) aan de leiding. De 23-jarige Zuid-Afrikaan heeft 130 punten, 11 meer dan de Oostenrijker Lucas Auer (119, WINWARD Mercedes-AMG) en 12 meer dan de Duitser René Rast (118, ABT Audi). Met 116 punten is de Oostenrijker Thomas Preining (KÜS Team Bernhard Porsche) vierde in de stand, voor de Italiaan Mirko Bortolotti (114, GRT Lamborghini).

Voor René Rast zou het al zijn vierde DTM-titel zijn, terwijl het voor alle andere rijders hun eerste titel zou betekenen. Mathematisch gezien komen Luca Stolz (102, HRT Mercedes-AMG), Nico Müller (93, Rosberg-Audi), Dennis Olsen (89, SSR Porsche) en Kelvin van der Linde (80, ABT Audi) ook nog in aanmerking voor de titel, zelfs de als tiende geplaatste Maximilian Götz (74, WINWARD Mercedes-AMG) zou zijn titel nog met succes kunnen verlengen.

Helaas komen in bovenstaand lijstje geen Belgen voor. Laurens Vanthoor (#92 Porsche SSR Performance) vinden we pas terug op een 17de plaats met 30 punten. Vanthoor sprokkelde enkel in Portimão (10), de Lausitzring (8) en op de Norisring (12) wat punten en bleef op Imola, de Nürburgring, op Spa-Francorchamps en op de Red Bull Ring op nul punten steken.

Wellicht had Estaban Muth het in het begin van zijn tweede seizoen in de DTM ietwat hogere verwachtingen met de #10 Walkenhorst Motorsport BMW, maar dat is helaas anders uitgedraaid. Muth scoorde in geen enkele race punten.

Ook zien we onze landgenoten niet aan de start van deze laatste manche. Vanthoor is afwezig wegens testwerk met Porsche en Esteban Muth moet thuisblijven. Deze laatste is out wegens een operatie.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws