Kenny Herremans vice-kampioen in de GT4-series by SRO

Kenny Herremans sluit zijn eerste jaar in de GT4 European Series niet alleen af als tweede in het kampioenschap maar hij won vorige week ook nog met zijn ploegmaat Dante Rappange de laatste race in Barcelona.

Tijdens het laatste raceweekend moesten alle podiumplaatsen in het eindklassement nog ingevuld worden dus reisde Kenny Herremans vol spanning af naar Barcelona.

“Gezien nog verschillende scenario’s mogelijk waren was het inderdaad een speciale week voor het raceweekend in Barcelona. Als je in je eerste jaar in de GT-wereld en dit ook onmiddellijk op Europees niveau reeds in de prijzen kan eindigen dan geef ik eerlijk toe dat de dagen voor het weekend het slapen iets minder eenvoudig verliep. Uiteindelijk verliep het weekend perfect, bleven we uit de problemen en hadden we telkens de juiste racestrategie waardoor we nogmaals met twee podiumplaatsen huiswaarts keerden,” laat Kenny weten.

Heel het jaar bewees Kenny Herremans met verschillende mooie inhaalacties en resultaten dat hij nu reeds thuis hoort in dit mooie maar vooral ook zeer competitief kampioenschap. Hij stond zijn mannetje tussen gemiddeld 50 andere wagens met enkele ervaren grote namen en wist samen met zijn ploegmaat Dante Rappange de spectaculaire Chevrolet Camaro vaak in de top 3 te stationeren.

Met één pole, twee overwinningen, twee tweede plaatsen en drie derde plaatsen eindigt Kenny Herremans dus als vice-kampioen en dit op slechts acht punten van de leider.

Hiermee bevestigd Kenny Herremans zoals verwacht zijn kwaliteiten na enkele mooie jaren in het Ford Fiesta kampioenschap.

“Ik durf eerlijk gezegd niet zeggen dat dit de grote bevestiging is na mijn ‘Ford Fiesta-jaren’, maar ik durf wel zeggen dat we het dubbel en dik verdienen. Nogmaals wil ik vermelden dat we heel het jaar met tijdstraffen hebben moeten rondrijden en vergeet ook niet dat de Camaro allesbehalve de meest competitieve wagen was. Maar met mijn ploegmaat en dit team was elke race niets onmogelijk. We hebben op alle vlakken gevochten als leeuwen en hebben uiteindelijk maar één DNF gehad. Dit weekend was de kers op de taart van een prachtig eerste GT-jaar en ik moet het allemaal nog even laten bezinken wat ik de voorbije 24 uren heb meegemaakt. Ik ben wel nuchter genoeg om te weten dat dit enkel maar mogelijk was dankzij de steun van mijn partners en manager dus via deze weg wens ik hen nogmaals te bedanken,” aldus een gelukkige Kenny Herremans.

Binnen enkele weken op 26 november wordt Kenny verwacht op de SRO-prijsuitreiking in Londen waar hij tussen veel bekende- en officiële fabriekspiloten op het podium zal staan om zijn prachtige jaartrofee in ontvangst te nemen. Aanwezig zijn op zulk event is uiteraard het orgelpunt van het volledige jaar en geeft elke racepiloot opnieuw de motivatie om het jaar nadien even goed of zelfs nog beter te doen.

“Ik ben eerlijk gezegd nog aan het nagenieten van dit jaar en zeer weinig bezig met volgend jaar. Maar ik ga met een beetje fierheid niet ontkennen dat enkele mooie telefoons en mails reeds zijn binnengekomen bij mijn manager. Eerlijk gezegd is het de bedoeling om volgend jaar geen al te grote sprongen te maken en vooral te bevestigen,” besluit Kenny.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws