Longin, Longin en Guelinckx willen ook de algemene Belcar-titel

Dit weekend staat in het kader van het American Festival in Zolder de laatste race van het Belcar Endurance Championship op het programma. Na hun overwinning in de 24 Uur van Zolder en de titel in de GTA-klasse willen Peter Guelinckx, Bert en Stienes Longin met de PK Carsport Audi R8 LMS GT2 nu ook zekerheid verwerven over de algemene Belcar-titel. “We hebben er zin in”, klinkt het in koor.

Het is al een fantastisch Belcar-seizoen geweest voor de PK Carsport-troepen. Overwinningen tijdens het New Race Festival, de Spa Euro Race-meeting en uiteraard ook de 24 Uur van Zolder zorgden er voor dat de #11 Audi R8 LMS GT2 al na de overwinning in de Limburgse etmaalrace – dus twee meetings voor het eind van het seizoen – zekerheid had verworven over de Belcar-titel in de GTA-klasse.

Maar het kan nog beter worden voor Peter Guelinckx, Bert en Stienes Longin. Ondanks hun afwezigheid tijdens de vorige Belcar-race – de PK Carsport Audi’s waren dat weekend in de GT2 European Series in Valencia aan de slag – staat het trio aan de vooravond van de slotmeeting van het nationale uithoudingskampioenschap nog steeds helemaal bovenaan de tabellen. Rekening houdend met het verplichte schrapresultaat tellen ze daar welgeteld 19,5 punt voorsprong. Met nog een maximum van 37 punten te verdienen moeten de PK Carsport-boys volgende zondag dus nog 18 punten scoren om zeker te zijn. Kort samengevat: een vierde plaats of hoger is altijd voldoende voor de algemene Belcar-titel.

“Afhankelijk van het resultaat van de concurrentie zijn er nog een pak andere permutaties die ons de titel zouden opleveren”, weet Bert Longin. “Maar we gaan niet beginnen rekenen. We zullen er alles aan doen om de wedstrijd te winnen, dat lijkt ons de makkelijkste en veiligste strategie.”

Het wordt in ieder geval een druk American Festival voor PK Carsport. Het team is ook actief in de NASCAR Whelen Euro Series, waar teambaas Anthony Kumpen opnieuw achter het stuur kruipt, en in de Belcar-race is ook de BMW M2 CS opnieuw van de partij. Mét het volledige rijderstrio aan het stuur, want Andy Peelman kan opnieuw zijn maatjes Junior Planckaert en Jurgen Van den Broeck vervoegen.

“Ik kijk ontzettend uit naar dit weekend”, besluit Bert Longin. “En voor de gelegenheid wil ik de lat ook wel hoog leggen. Indien Anthony een NASCAR-race wint, de BMW in zijn klasse op zijn podium staat en wij Belcar-kampioen worden, dan denk ik dat we over een geslaagd weekend zullen kunnen spreken.”

De laatste Belcar-race van het seizoen 2022 is 125 minuten lang en start zondag om 15 uur.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws