Jaarlijkse afspraak met American Festival NASCAR

Morgen en overmorgen is Circuit Zolder misschien wel het meest Amerikaanse circuit in Europa en dat heeft alles te maken met de komst van de NASCAR Whelen Euro Series, de Europese tak van de oh-zo-beroemde NASCAR-competitie en dat in het kader van zeer lange samenwerking. Bovendien blijft de Amerikaanse ambiance niet tot het asfalt beperkt. Ook in de paddock gonst het van de Amerikaanse activiteiten en jong en oud kunnen er twee dagen lang hun hart ophalen. Afspraak dit weekend op Circuit Zolder!

De komst van de NASCAR Whelen Euro Series is ondertussen een mooie traditie op Circuit Zolder. Sportief gaat het om de Belgische manche voor zowel de EuroNASCAR Pro als de EuroNASCAR 2 en dat met enkele zeer bekende Belgische namen, waaronder Marc Goossens, Pol Van Pollaert en Anthony Kumpen die op eigen bodem zijn comeback viert.

De kwalificaties en races vinden telkens op zaterdag en zondag plaats, met op zondag niet alleen een pitwalk en handtekeningsessie tussen 9u00 en 9u45, maar om 13u30 ook een open gridwalk voor iedereen, met bovendien een handtekeningsessie.

“We gaan inderdaad de Amerikaanse toer op”, aldus Algemeen Directeur Harry Steegmans. “Tijdens het weekend worden er duizenden Amerikaanse vlagjes onder de aanwezigen verdeeld om iedereen in de juiste sfeer te brengen. Maar dat is nog niet alles: er zal ook een American Cars and Bike show zijn en dat zowel op zaterdag als zondag en de Mustang & Cougar club zal ook beide dagen aanwezig zijn. NASCAR brengt de Pom Pom girls mee voor de nodige show op en naast de startgrid. Er zullen ook verschillende Amerikaanse trucks hun opwachting maken en de kids village zal ook beide dagen voor veel kinderplezier zorgen. We roepen dan ook alle autosportliefhebbers op om massaal present te tekenen!”

Sportief ook nog heel wat anders

Circuit Zolder is dit weekend meer dan eens de plaats van afspraak voor de autosportfans, want naast de Belgische manche van de NASCAR Whelen Euro Series zijn er nog heel wat meer wedstrijden. Zo is er de eerste komst naar Circuit Zolder van de MitJet International en de finales van zowel de Skylimit Belcar Sprint Cup en het Belcar Endurance Championship!

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws