Bert Longin, Stienes Longin en Peter Guelinckx kampioen in de Belcar

Met de laatste manche van het Belcar Endurance Championship op Circuit Zolder werd er vandaag een punt gezet achter het kampioenschap. De race werd, net zoals bij de EuroNASCAR Pro, afgevlagd achter de safety card en werd gewonnen door vader en zoon Longin samen met Peter Guelinckx in de PK Carsport Audi GT2.

Cédric Wauters vertrok van op de pole positie maar werd al dadelijk ingehaald door Bert Longin en de strijd, waar ook de Porsche van Belgium Racing zich in mengde, kon beginnen.

Op het einde van de vierde ronde was er een licht contact tussen de Wauters en Longin waardoor deze laatste even rond ging en op achtervolgen aangewezen was, maar op een kleine afstand volgde op P3.

Verder in de race en na de nodige pitstops zaten de drie koplopers opnieuw samen. In de 61ste ronde en met nog zo’n 20 minuten te gaan was het uiteindelijk Stienes Longin die zich van de eerste plaats verzekerde. Wauters plakte in het slot van de race de Lamborghini in de muur wat na 125 minuten resulteerde in een finish achter de safety car.

De Tip Top Rent Porsche Cayman GT4 van Peters en Van Den Berg pakte de overwinning in de klasse GTB. In TA waren Xavier en Jochen Stevens in hun Stevens Motorsport BMW het sterkste.

Een emotionele overwinning in de klasse TB moet het ongetwijfeld geweest zijn voor Steve Raymakers en het familiale team waarvoor het Convents Racing Team van vader en zoon Davy en Vincent gekend is. Steve moest eerder deze week immers afscheid nemen van zijn vader.

Later meer …

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws