Twee op twee voor Ercoli, Kumpen tweede

Ook de tweede race in de NASCAR Whelen Euro Series (EuroNASCAR Pro) vandaag werd gewonnen door Gianmarco Ercoli. De Italiaan vertrok ook vandaag van op de pole positie en wist die ook te behouden tot het einde van de race … die beëindigd werd achter de safety car.

Bij de start van de race werden de eerste posities aanvankelijk behouden maar het was Anthony Kumpen die al vrij snel een plaats won door Vittorio Ghirelli te passeren en zo opschoof naar P3. De Limburger wou ongetwijfeld een sterke prestatie neerzetten na de problemen van gisteren. Ercoli en Goossens pakten wat meters op Kumpen die lang gelijke tred hield.

Iets over de helft van de race kwam de safety car op de baan na een incident waar Pol Van Pollaert in betrokken was. Bij de herstart ging het in de eerste linkse fout voor ‘The Goose’. Goossens wou een opzittende Kumpen afhouden en week eerst even uit naar links om terug rechts zijn positie in te nemen maar werd vervolgens door Ghirelli aangetikt en de man uit Geel kwam in de grindbak terecht.

Opnieuw werd de gele vlag getrokken en de race werd niet veel later achter de safety car afgevlagd. Een tweede overwinning dus voor Ercoli, met onze landgenoot Anthony Kumpen op de tweede plaats. Het brons was er voor Sebastiaan Bleekemolen

Eind oktober trekken de NASCAR Whelen Euro Series naar Kroatië voor de laatste twee races van het kampioenschap.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws