DTM: Van der Linde kroont zich tot kampioen

Sheldon Van der Linde is de nieuwe kampioen van het DTM! De Zuid-Afrikaan had aan zijn derde plaats op de Hockenheimring genoeg om de algemene titel binnen te halen. Marco Wittmann won de tweede race.

De Walkenhorst Motorsport BMW M4 GT3 van Wittmann behaalde de overwinning met een marge van een seconde op de Audi R8 LMS GT3 Evo II #33 van Rene Rast.

Rast, die zijn laatste race voor Audi in de DTM reed, startte de race vanaf pole met een buitenkansje op de titel, maar verloor de leiding in de openingsronde toen Wittmann hem in de eerste bocht voorbij raasde.

Na hun verplichte pitstops vochten de twee rijders opnieuw met elkaar, waarbij Rast zich in bocht 11 na een gevecht met veel contact een weg langs Wittmann baande. Rast ging niet veel later wijd bij het uitkomen van bocht 4, waardoor Wittmann de leiding weer kon overnemen en daarmee zijn 18e overwinning in het kampioenschap behaalde.

Sheldon van der Linde zette de zesde plaats op de grid om in een derde plaats en stelde daarmee het kampioenschap veilig. Het is de eerste DTM-titel voor Van der Linde, die daarmee de eerste Zuid-Afrikaanse DTM-kampioen wordt.

(Foto©: BMW Motorsport)

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws