American Festival NASCAR lost de verwachtingen in

Het American Festival NASCAR op Circuit Zolder werd een succes en dat niet alleen dankzij de weergoden die vooral op zondag voor heerlijk nazomerweer zorgden. Ook de goed gevulde tribunes, de bruisende paddock en de schitterende races droegen ruim tot een meer dan geslaagd weekend bij, getuige de meer dan 11000 toeschouwers op zondag.

Sportief waren de winnaars zonder meer PK Carsport dat de nationale uithoudingstitel behaalde in het Belcar Endurance Championship en de Italiaan Gianmarco Ercoli die beide races van de NASCAR Whelen Euro Series als winnaar afsloot.

Bovendien bood dit weekend ook de gelegenheid om twee fantastische mensen te danken voor hun jarenlange inzet voor Circuit Zolder en de autosport in het algemeen: Jacques Heynen die binnenkort afscheid neemt als Voorzitter van de Raad van Bestuur van Circuit Zolder en Lucia Gallucci die eind 2022 een prachtig hoofdstuk in haar professioneel leven afsluit, met name dat van Race Organisation Manager van Circuit Zolder.

Meer symbolisch kon het niet met Lucia Gallucci die na 125 minuten de laatste race van het Belcar-seizoen 2022 afvlagde. “Het is een zeer bijzonder gevoel en ik ben erg emotioneel”, was haar reactie na het einde van de race. “Ik heb hier zoveel mooie herinneringen en anderzijds kijk ik ook enorm naar de toekomst uit.”

Jacques Heynen had dan weer de eer om dit weekend Grand Marshal van de NASCAR Whelen Euro Series te zijn. “Mijn opdracht als Voorzitter van de Raad van Bestuur zit er inderdaad bijna op, maar ik hou er net als Lucia fantastische herinneringen aan over en ik blijf zeker aanwezig op het mooiste circuit dat er voor mij is.”

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws