Pedro Houthoofd: Eenmalig terug naast een sterke Jonas Dewilde

Jeffrey Vandenbussche staat nog altijd aan de kant door een medische ingreep na de Omloop, dus kon hij Jonas Dewilde niet begeleiden in de Hemicuda Rally. In die optiek werd nog eens beroep gedaan op co-piloot van het eerste uur, Pedro Houthoofd.

Hij doet ons heel graag zijn wedstrijdverhaal. “Vorige week kreeg ik telefoon van Peter Dewilde, vader van Jonas, om te vragen of ik vrij was en meekon met Jonas in de Hemicuda . Dat was snel beslist: we kenden elkaar van in zijn eerste wedstrijden met de Citroën Saxo, dus met de verkenningen voelden we elkaar snel aan .
Dan de zaterdag 2 proeven op het programma maar dat was echt een tegenvaller. Gestart op slicks en ja, daar was de regen . Het ergste was niet de slicks, wel de ruitenwissers die dienst weigerden . Zo goed of geen zicht maar toch het beste ervan proberen te maken. Zo hebben we de zaterdag afgesloten als 29ste algemeen en 3de in de klasse 3G .
Zondag bleef het droog en wisten we dat we veel gingen goedmaken. Maar om de eerste voorwielaangedreven wagen te worden, ten opzichte van sterke Stijn Sonneville, dat zou een moeilijke opdracht worden. Vooral door ons tijdverlies op zaterdag . We namen de zondag een vlotte start en onze tijden waren goed. Na de eerste kp pakten we al 10 plaatsen en na de eerste ronde stonden we eerste in de klasse . De tweede ronde hebben we nog extra tijd gepakt. Om dan in de derde en laatste ronde gecontroleerd uit te rijden. En zo wonnen we de klasse 3G, bezegeld met een 13de algemeen .
Jonas heeft weer super sterk gereden, maar dat hij talent heeft wist ik al van zijn eerste rally .
Bij deze nog eens bedankt Jonas, ook aan vader Peter Dewilde en de supporters voor het topweekend .”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws