Podium voor nieuwe Bentley voor Team RaceArt

Team RaceArt heeft het racedebuut met haar Bentley Continental GT3 beklonken met een podiumfinish op het Circuit de Spa-Francorchamps. Tijdens de zondagsrace van het Spa Racing Festival kwam Roger Grouwels als tweede over de meet.

Tijdens de race op zaterdagnamiddag, overigens in natte omstandigheden, startte de Bentley de race goed doch een electronisch probleem na de pitstops bracht de race tot een vroeg einde. ’s Avonds werd het probleem getraceerd en verholpen waardoor men op zondag vanop P4 kon startten.

En met een sterke start verschalkte de Bentley de BMW M6 GT3 van Ted van Vliet bij het uitkomen van La Source veroverde zo de derde plaats. Grouwels ging zo als derde de verplichte pitstops in, waarbij hij vanwege het grote aantal succes-seconden terugviel naar plek vier achter de Zilhouette van Max Tubben. De Bentley sloot het gat met Tubben vervolgens op hoog tempo en met twintig minuten te gaan herpakte Grouwels de derde plaats op Kemmel Straight. Een lekke band voor de BMW van Mex Jansen zorgde er echter voor dat Grouwels op de tweede plek reed toen de race vanwege een rode vlag vier minuten voor het einde werd afgevlagd.

Met de tweede plek op zondag heeft Grouwels nu in ieder weekend waaraan hij deelnam minstens één podiumfinish behaald. In totaal stond de Limburger dit seizoen al negen keer op het podium.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws