Jochen Vandersarren: symbiose zat snor

Voor co-rijder Jochen Vandersarren waren het zeker drukke weken. “Na een Omloop van Vlaanderen waar het geluk niet aan onze zijde aanwezig was, trokken Chris Dobbelaere en mezelf vol goede moed richting Koekelare. Met het nodige ritme in de benen na de Rally4Porsche met Patrick Mylleville werd er dan ook uitgekeken naar de tweedaagse editie van de Hemicuda Rally.

We kregen het startnummer 68 door de organisatie, maar mochten toch enkele plaatsjes opschuiven in de startorde de eerste dag. De proeven op zaterdag vormen zeker een meerwaarde voor de wedstrijd, maar door de onverwachte lokale regenbui en bijgevolg een gemiste remzone, sloten we de eerste wedstrijddag toch af met een wrange nasmaak en slechts een 46e plaats algemeen.

Vol hernieuwde kracht vertrokken we zondag voor de gekende lus van 3 proeven. Het vettige parcours was voor ons zeker geen nadeel en we reden zelfs op de proef Koekelare 1 een mooie 19e tijd algemeen, wat toch wel een teken was, dat de nota’s en de symbiose in de wagen zeker snor zaten. We sloten dan ook de eerste lus af op een 30e plaats algemeen.

Onder een mooie herfstzon droogde het parcours snel op, maar desalniettemin amuseerden zowel Chris als mezelf ons kostelijk op de proeven, tot we een raar geluid hoorden achteraan net voor de start van KP Koekelare tijdens de 2e boucle. Met “enige voorzichtigheid” werkten we de proef af. Tijdens de servicebeurt werd het euvel opgelost door het team van VADA-RACING onder leiding van Kristiaan Vandamme en Chris Penninck.

De laatste lus van 3 proeven werd dan ook aan een mooi tempo afgewerkt en op het einde van de rally konden we beslag leggen op een mooie 24e plaats algemeen in de gekende Opel Kadett GT/E.

Graag wil ik dan ook nogmaals mijn piloot Chris Dobbelaere bedanken voor het excellente stuurwerk en het ganse VADA-RACING team voor hun goede zorgen, vlekkeloze catering en de gesmaakte “randanimatie” gedurende het ganse weekend.

Voor mij persoonlijk staat er dit jaar nog één rally op het programma, met name de Rally 6 Uren van Kortrijk. Daar zal ik aan de start verschijnen met mijn gekende/vertrouwde compatriot Steve Bécaert waar we een mooi eerbetoon willen brengen aan mijn overleden vader, die onverwacht overleed vorig jaar, net voor “zijn 6 Uurkes” in en rond Kortrijk en omstreken.

Supporters wees op post voor deze laatste afspraak van het rallyjaar 2022!”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws