Einde samenwerking Hyundai Motorsport en Ott Tänak

Hyundai Motorsport en Ott Tänak hebben gisterenavond bekend gemaakt dat er een vroegtijdig einde komt aan hun contractuele overeenkomst. Dat maakt dan ook dat Tänak en co Martin Järveoja het team aan het einde van het huidige FIA World Rally Championship zullen verlaten en dat is dus binnen een drietal weken na de laatste rally in Japan.

Ott Tänak

Het duo vervoegde het team van onze landgenoot Neuville in 2020. Het jaar daarvoor werd Tänak wereldkampioen bij Toyota. Bij Hyundai behaalde Tänak vijf overwinningen, stond hij in totaal 15 keer op het podium en was hij 101 keer het snelste in een klassementsproef.

De beslissing van Tänak om na drie seizoenen afscheid te nemen van Hyundai Motorsport komt op een moment dat het Koreaanse team al aan het nadenken was over de samenstelling voor 2023. “Het vertrek van Ott en Martin komt als een teleurstelling, maar het is een beslissing die we moeten accepteren en vooral respecteren. Hij is zonder twijfel een van de beste rallyrijders ter wereld. We gaan hem ongetwijfeld missen, maar het is voor ons ook een kans om te hergroeperen en opnieuw op te bouwen. Wij wensen Ott en Martin het allerbeste voor de toekomst,” aldus Julien Moncet bij Hyundai.

Ott Tänak

“Dit is een persoonlijke beslissing die ik weloverwogen en met respect voor het team heb genomen. Ik voel echter dat ik in een fase van mijn carrière zit waarin ik aan een nieuwe uitdaging moet beginnen. We hebben de afgelopen drie seizoenen een goede samenwerking gehad en ik ben trots op wat we hebben bereikt. We hebben samen hard gewerkt om een aantal moeilijke momenten te overwinnen, en zoals we dit jaar hebben laten zien zijn we de goede kant op gegaan. Het tweede deel van dit seizoen heeft laten zien welk prestatieniveau we kunnen bereiken als het klikt, maar voor mij is de tijd gekomen voor iets nieuws. Ik dank het team voor het begrip en wens ze allemaal het allerbeste,” aldus Ott Tänak.

Het nieuws dat Tänak Hyundai aan het einde van het seizoen verlaat is nu al de tweede aankondiging op een maand tijd, nadat eerder op 6 oktober al bekend gemaakt werd dat het contract van Oliver Solberg niet meer vernieuwd werd. De jonge Zweed deelde het afgelopen seizoen een wagen met Dani Sordo, reed in zijn debuutjaar tot dusver acht rally’s en liet een vierde plaats in Ieper optekenen als zijn beste resultaat.

Wie we niet meer gaan terugzien in het WRC is copiloot Paul Nagle. De Ier zette in Spanje een punt achter zijn carrière. We kennen Paul vooral als de copiloot van Craig Breen en Kris Meeke.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws