Buitenlanders nemen het commando in de Condroz Rally

De eerste zaterdagronde waren de deelnemers nog erg aan elkaar gewaagd, met een viertal rijders die de scratchtijden onder elkaar verdeelden. Maar eenmaal de wegen begonnen op te drogen, viel er in de tweede ronde niets in te brengen tegen Nikolay Gryazin (Skoda). Slechts éénmaal moest hij een besttijd laten aan de snelle Porsche van Cedric Chérain, voor de rest kon hij altijd wat voorsprong sprokkelen op zijn achtervolgers.

Niet dat de kloof zo immens is, want de kersverse Belgische kampioen, Stéphane Lefebvre (Citroën C3), volgt op amper 2.6 sec van de Rus. Dus daarmee kunnen de buitenlanders voorlopig de Belgen wat op achterstand houden. Adrian Fernémont (Skoda) is zeker nog niet uitgeteld, want hij volgt als derde op een goede 15 seconden.

Cedric Chérain is al vierde toch wel de revelatie van deze rally en kan met de Porsche wonderwel stand houden tussen de Rally2-wagens. Gino Bux (Skoda) is de enige piloot die nog binnen de minuut van leider Gryazin volgt.

Xavier Bouche (Citroën) heeft aan een 6de plaats genoeg om de leiding bij de Masters te nemen. Verderop in de top-10 nog Maxime Potty en Jos Verstappen, beiden op Citroën, en Skoda-rijders Emeric Rary en Bastien Rouard.

Bij de Historics valt er niets in te brengen tegen de BMW M3 van Pieter-Jan Maeyaert. In de laatste zaterdagkilometers moest Benoit Verlinde in de Renault Clio Trophy de strijd staken door elektrische problemen. Aan de leiding nu Pierre Manuel Brasseur, voor de Vlamingen Jeroen Catelin en Lander Depotter.

In RC4 is Tom Rensonnet (Renault) soeverein leider, mede door het feit dat zijn dichtste concurrenten uit de eerste ronde, Gilles Pyck (Renault) en Niels Reynvoet (Peugeot), beiden de handdoek moesten gooien. De rijder van het RACB National Team kent nu de voornaamste tegenstand van Steve Fernandes (Peugeot). Verschil tussen beide kemphanen: 40 seconden. Ook in de 2 WD Trophy gaat het er ongemeen boeiend aan toe. Beste kaarten heeft voorlopig Stefaan Tjoens (Renault Clio) in handen, maar zijn voornaamste opponent Bruno de Wilde (Honda) volgt op slechts 14 seconden.

Morgen wacht er de resterende rijders nog acht klassementsproeven. De eerste wagen rolt zondagmorgen van het podium iets over 8 uur, de winnaar zou de finish moeten bereiken om 16.15 uur.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws