Favorieten geven elkaar geen duimbreed toe in Condroz

Het ideale voorgerecht voor de rest van het menu van de Condroz Rally, zo zouden we de eerste ronde van deze voorlaatste BRC-proef kunnen omschrijven.

De vijf klassementsproeven kregen liefst vier verschillende winnaars. Nikolay Gryazin (Skoda Fabia) opende met een besttijd, iets tot veler verrassing hem nagedaan op de tweede proef door de Cédric Cherain. De Porsche-rijder toonde zich vol vertrouwen, en was tevreden over de grip van de wagen op de toch wel vettige wegen.

Adrian Fernémont (Skoda) was de snelste op KP3, en toonde dat hij de uitspraak dat hij voluit wilde gaan voor de overwinning kracht bijzette. Gryazin, die zich wel moest aanpassen aan de gladde wegen aan de oevers van de Maas, lukte de scratch op KP4. Stéphane Lefebvre (Citroën C3), die zich nu al kampioen 2022 mag noemen, kende wat probleempjes in de eerste snelheidsritten maar kon uiteindelijk de besttijd neerzetten op de afsluitende proef van de eerste ronde in Solieres.

Férnemont duikt dus terug Hoei binnen met een voorsprong van 2.7 sec op Lefebvre en 4.2 sec op Gryazin. Chérain wil zich mengen in dit podiumgevecht en volgt als vierde op 13.9 sec. Gino Bux (Skoda Fabia)volgt als vijfde nog binnen de halve minuut.

Xavier Bouche (Citroën C3)heeft aan de 6de plaats algemeen genoeg om de leiding te nemen bij de Masters. Tom Rensonnet (Renault) toont zich in RC4 voorlopig de betere van merkgenoot Gilles Pyck. Niels Reynvoet, op stap met de Peugeot 208, kan zich zelfs tussen hen in nestelen.

Wat de Clio Trophy betreft, daar werd KP3 Ombret-Stréé aanzien als Powerstage, en toonde Benoit Verlinde zich de snelste, en scoort dus 5 punten. Hij voert ook het commando in deze Trophy.

Pieter-Jan Maeyaert is met de BMW M3 voorlopig de snelste bij de Historics, terwijl Bruno de Wilde beste zaak doet in de 2 WD Trophy. Stefaan Tjoens volgt al op meer dan 40 seconden.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws