Mis niets van de Condroz via BRC Facebook live en televisie

Op zaterdag 5 en zondag 6 november wordt de Condroz Rally, de voorlaatste manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship, verreden in en om Hoei. Twee dagen lang, gespreid over 18 klassementsproeven en 198 km tegen de klok, zullen de tenoren van het Belgisch kampioenschap de strijd aangaan met elkaar en met Nikolay Gryazin, een internationale referentie. Fans moeten niets van het spektakel missen, want via de BRC Live uitzendingen is de wedstrijd live te volgen vanuit Hoei.

De Condroz Rally gaat zaterdag van start om 7h00 op het startpodium in Hoei. Op de openingsdag worden twee lussen van 5 proeven afgewerkt: Héron (10,54 km), Villers-le-Bouillet (10,74 km), Ombret-Strée (17,12 km), Marchin-Perwez (12,79 km) en Solières (5,67 km). Op zondag volgen nog twee lussen van vier proeven: Ouffet-Terwagne (14,59 km), Ramelot (7,21 km), Bas-Oha-Wanzoul (9,99 km) en Verlaine-Jehay (10,53 km). De winnaar wordt op het finishpodium verwacht om 16h14 zondagnamiddag.

Na de shakedown op vrijdag, zijn een aantal tenoren te gast in de BRC Studio voor een korte reactie. We polsen hen ook naar hun verwachtingen en ambitie. Deze BRC persconferentie wordt ’s avonds uitgezonden op de Facebookpagina van het Kroon-Oil BRC.

Op zaterdag brengen we 5 BRC Facebook Live shows vanuit het rallycentrum in Hoei, met live beelden vanaf de klassementsproeven, reacties van de piloten bij de finish, actiebeelden genomen met de drone en analyses van de twee presentatoren in de studio. We beginnen met KP 3 Ombret-Strée, de langste proef van de dag, om 8h40, gevolgd door de proef van Solières om 11h03. Om 14h17 zijn we terug live in Ombret-Strée, waarna om 16h15 de vierde BRC Liveshow volgt vanuit Marchin-Perwez. De laatste BRC Liveshow wordt gepresenteerd vanuit de Media Zone in Hoei, waar de piloten een balans zullen opmaken van de eerste wedstrijddag.

Op zondag presenteren we opnieuw vijf BRC Liveshows, te beginnen met de proeven van Ouffet-Terwagne om 8h47 en Ramelot om 9h08. Daarna zijn we live bij de eerste doortocht van de proef in Verlaine-Jehay om 11h13. In de namiddag keren we terug naar Ouffet-Terwagne om 13h06, waarna we afsluiten met de Pirelli Powerstage in Verlaine-Jehay om 15h32.

Vanaf zondag zal de Condroz Rally uitgebreid op televisie worden gebracht in binnen- en buitenland, te beginnen met de reportage op Sporza (Eén) en ’s avonds in Sportweekend en in 100% Sport op Tipik (RTBF 2). Vanaf maandag lanceren we de Review Clip online, waarna de uitgebreide samenvatting van 24 minuten wereldwijd te volgen zal zijn, in eigen land onder andere op Sport 10, Eclips TV, Auvio, RTBF, en in Nederland op Ziggo Sport. Verder wordt de uitzending wereldwijd op antenne gebracht, van de USA tot Zuid-Amerika, van Oost-Europa tot zelfs in Australië.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws