Opgave voor Stéphane Lefebvre in Condroz!

Het mocht blijkbaar niet zijn voor Stéphane Lefebvre aan de oevers van de Maas. Deze morgen vatte hij de tweede wedstrijddag aan met een minieme achterstand van een goede twee seconden op Nikolay Gryazin (Skoda). Maar de Noord-Fransman bleek goed uitgeslapen en met twee besttijden op rij kon hij het commando overnemen van de Rus, met een voorsprong van 2.7 seconden. Helaas was de jump op de klassementsproef van Verlaine-Jehay er te veel aan. Meteen voelde de Noord-Fransman dat de transmissie van de Citroën C3 een serieuze klap had gekregen en moest hij de bolide noodgedwongen aan de kant plaatsen. Lefebvre was wel al verzekerd van de Belgische titel.

Als alles meezit lijkt dus een eerste zege in de Condroz voor Gryazin er aan te komen. Met nog 1 ronde van 4 proeven heeft de Skoda-rijder een voorsprong van 34 seconden op merkgenoot Adrian Fernémont. Cédric Cherain volgt met de Porsche 997 op 52 seconden, terwijl Gino Bux (Skoda) net iets meer dan een minuut moet prijsgeven.

Xavier Bouche (Citroën) blijft beste Master, en bij de Historics kan niemand ook maar iets inbrengen tegen de supprematie van Pieter-Jan Maeyaert (BMW M3). Tom Rensonnet (Renault Clio) blijft de beste Rally4-rijder, terwijl Pierre-Marie Brasseur het peloton van de Clio Trophy op sleeptouw neemt.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws