De rally in rouw

Tijdens de 48ste editie van Rallye du Condroz is wagen nr. 22 (Emeric Rary – Fabrice Henry) van de weg geraakt op klassementsproef 17, Bas-Oha – Wanzoul. De wagen raakte een kleine borstwering, alvorens op de flank een groep toeschouwers te raken in een voor het publiek verboden zone terecht te komen. Ondanks het snelle optreden van de hulpdiensten, lieten twee mensen het leven. Een derde persoon en een lid van de bemanning van de wagen werden voor controle naar het hospitaal overgebracht. Hun levens zijn niet in gevaar.

De wedstrijdleiding heeft onmiddellijk klassementsproef 17 geneutraliseerd en annuleerde de laatste proef van de rally. Uiteindelijk heeft Nikolay Gryazin (Skoda Fabia R5 Evo2) de wedstrijd gewonnen voor Cédric Cherain (Porsche 997 GT3) en Adrian Fernémont (Skoda Fabia Evo2). Er vond geen officiële prijsuitreiking plaats omwille van het ongeval. De Royal Motor Club van Hoei en de RACB betuigen hun medeleven aan de getroffen families. Er loopt een gerechtelijk onderzoek naar de omstandigheden van het ongeval.

Het team van RallyandRaces betuigt hun medeleven met de slachtoffers. Uit respect voor de slachtoffers en familie zullen we niets verder publiceren over deze rally.

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws