Top 3 het hoofddoel voor Gilles Magnus

Hij staat momenteel met 165 punten op een vierde plaats in de algemene stand van FIA WTCR World Touring Car Cup en met nog twee manches te gaan heeft onze landgenoot van een plaats in de top 3 van de algemene eindstand zijn hoofddoel gemaakt. Het kampioenschap winnen zou uiteraard nog leuker zijn, maar heel moeilijk.

“Mikel Azcona en Hyundai zijn slim genoeg en ze hebben een vrij grote marge, dus het wordt echt moeilijk om hen te pakken. Maar ik geloof nog steeds dat ik in de top drie kan eindigen en dat is voor mij het hoofddoel,” laat Gilles Magnus weten.

Ondertussen op weg naar de voorlaatste race in Bahrein dit weekend is de Comtoyou Team Audi Sport rijder vastbesloten om ook daar een goed resultaat neer te zetten. Gereden op het 5,412 kilometer lange ‘Bahrain International Circuit’ heeft onze landgenoot nog niet, maar is er wel al geweest om te karten. “Het kan voor onze Audi een droomcircuit worden, groot, hoge snelheden en grote remzones, dat is wat we leuk vinden.”

Magnus wil ongetwijfeld revanche na de FIA Motorsport Games. “Ik domineerde het hele weekend en in mijn hoofd had ik al gewonnen, maar het is natuurlijk nooit voorbij voordat het echt gedaan is. Het was niet echt een probleem met de Audi van de tweede generatie, maar ik denk dat de banden die we voor de FIA Motorsport Games gebruikten misschien meer van onze aandrijfassen vroegen en het was de aandrijfas die brak toen ik aan de leiding reed. Twee van de vier Comtoyou-auto’s hadden het probleem in de eerste race, dus ik begon erover na te denken en begon me zorgen te maken, maar ik hoopte dat ik zou kunnen uitrijden. Ik probeerde voorzichtig te zijn en niet te agressief, maar het gebeurde al in de eerste ronde en het mocht niet zijn. Maar het heeft me wel nog gretiger gemaakt om in Bahrein te winnen, want het was een overwinning die me echt gestolen werd,” besluit Gilles.

Onze landgenoot wordt komend weekend bij Comtoyou Team Audi Sport vergezeld door de Marokkaan Mehdi Bennani. Nathanaël Berthon en Tom Coronel rijden onder de vlag van Comtoyou DHL Team Audi Sport, terwijl WTCR-nieuwkomers Viktor Davidovski en Franco Girolami in het Midden-Oosten onder de vlag van Comtoyou Racing zullen rijden.

De laatste race van het kampioenschap wordt in het laatste weekend van november gereden in Saoedi-Arabië, op het Jeddah International Circuit.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws