Terugblik naar de laatste albums

Onze fotografen vertoefden de laatste weken meer in het buitenland dan in België.

(klik op de foto en ga direct naar het betreffende album)

Zo ging Gio, die zijn liefde voor de rallywagens van weleer niet onder stoelen of banken steekt, vorige maand naar de streek van San Marino in Italië voor de Rallylegend 2022.

Niet ver van San Marino, in Bologna, bezocht Gio op de terugweg naar huis de ‘Ayrton Senna Memorial’. Senna, die aan de start kwam van 161 races, vertrok 65 keer van op de polspositie en won 41 races. Senna werd tevens drie keer wereldkampioen, maar stierf op 34-jarige leeftijd ten gevolge van een crash tijdens de Grand Prix van San Marino in 1994.

Iets korter bij huis, maar nu in Frankrijk, trok Gio eind oktober naar het Franse onverhard voor de achtste editie van de Rallye 7 Vallées D’Artois pas de Calais.

In datzelfde laatste weekend van oktober trok fotograaf Bart Dehaese naar het Kroatische Grobnik voor de laatste manches van kampioenschap van de NASCAR Whelen Euro Series. Alon Day won in de #24 Chevrolet Camaro van het Hasseltse PK Carsport het kampioenschap.

Dichter bij huis werd vorige week de ‘Rallye du Condroz’ gereden waar helaas twee jonge mensen het leven lieten. Nadat we op de hoogte gebracht werden van het ongeval besloot de redactie dan ook om, met uitzondering van één kort persbericht, geen bijkomend nieuws meer online te zetten over de Condrozrally. Maar ondanks de slechte reputatie van heeft betreffende rally ook een sportieve kant en dat deed ons besluiten om de foto’s van onze fotografen Lorenz Deschuyttere en Nikos Tsaknias toch te publiceren.

Al onze foto’s zijn uiteraard terug te vinden op onze fotosite!

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws