Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe sluiten seizoen af in schoonheid

De slotdag in Japan begon met een verschil van 4s tussen Thierry Neuville en Elfyn Evans en het beloofde een spannende strijd te worden. Die spanning was er zeker na de eerste proef waar Elfyn Evans 3.4s sneller was dan de Hyundai met nummer 11 op de deuren. Een verschil van 0,6s was wat er overbleef met nog vier proeven te gaan.

Echter op proef 16 was de strijd over voor Elfyn Evans, een lekke band sloeg zijn kansen op een overwinning aan diggelen. De regen maakte er een heel tricky slot van maar Neuville behield zijn coolheid en won samen met Martijn de laatste wedstrijd van 2022. Ott Tänak eindigde tweede in zijn laatste wedstrijd voor Hyundai, de Est liet weten aan de finish nog geen contract te hebben voor 2023. Thuisrijder Katsuta mocht mee het podium op na een sterke wedstrijd.

Thierry: “Het was geen makkelijk weekend, het was geen makkelijk jaar. We hebben echter geen enkele fout gemaakt dit weekend. We hebben nog werk te doen, zoveel is zeker maar dit doet deugd. Bedankt ook aan onze weather crew!”

Eindstand

Foto: Hyundai Motorsport

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws