Toyota wint laatste FIA WEC race in Bahrein

De #7 Toyota Gazoo Racing won afgelopen weekend de laatste FIA WEC manche in Bahrein. Het trio Conway/Kobayashi/Lopez was de zusterwagen #8 te snel af, maar Sebastien Buemi/Brendon Hartley/Ryo Hirakawa pakken wel de titel!

De Alpine A480 kon geen vuist maken en eindigde derde. Beide Peugeot vielen uit met versnellingsbakproblemen.

Bij de LMP2’s pakte het Belgische WRT zijn derde overwinning van dit seizoen. Robin Frijns, René Rast en Sean Gelael stuurden de Oreca Gibson 07 als eerste over de meet, voor de #23 van United Autosports USA (Pierson/Jarvis/Lynn). Antonio Felix Da Costa, Will Stevens en Roberto Gonzalez eindigden derde in de #38 Jota maar dit volstond voor de algemene titel. WRT eindigde overigens als tweede in de eindstand.

GTE: einde van een (spannend) tijdperk

Zoals u wel weet was het de laatste keer dat we de GTE-wagens in actie zagen tijdens het FIA WEC. Vanaf volgend seizoen schakelt men immers over op de meer betaalbare GT3-wagens.

Spanning alom tijdens de laatste race in Bahrein. Verscheidene wagens reden aan de leiding maar het was uiteindelijk de AF Corse Ferrari van Molina/Fuoco die aan het langste eind trok. Corvette eindigde als tweede (Tandy/Milner), voor de Porsche RSR van Estre en Christensen.

In GTE AM verdient vooral de derde plaats van landgenote Sarah Bovy aandacht. Ze reed samen met Rahel Frey en Michelle Gatting een ijzersterke race in de Iron Dames Ferrari. De overwinning ging naar de Team Project 1 Porsche.

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws