Neuville blijft kapitein bij Hyundai Motorsport

Ook Hyundai Motorsport maakte deze morgen de line-up voor het komende seizoen van het FIA World Rally Championship bekend. Daarin zien we vier teams voor drie wagens, met nieuwe en terugkerende gezichten en dit in het tiende seizoen van Hyundai in het WRC.

Reeds eerder bevestigd voor een volledig seizoen waren onze landgenoten Thierry Neuville en copiloot Martijn Wydaeghe. Zij krijgen de Finse rijder Esapekki Lappi en diens co Janne Ferm naast zich. Beide Finnen komen over van Toyota en mogen zich eveneens klaarmaken voor een volledig seizoen in een Hyundai i20 N Rally1.

De derde Hyundai wordt gedeeld door de zeer ervaren Spanjaard Dani Sordo en de Ier Craig Breen. Sordo is al bij Hyundai Motorsport sinds het eerste seizoen van het bedrijf in het WRC en heeft een integrale rol gespeeld in de groei en ontwikkeling ervan. Breen reed voorheen tussen 2019-2021 voor het team en behaalde vier podiumplaatsen.

Ervaring was volgens Hyundai Motorsport President Sean Kim de eerste prioriteit voor de line-up voor het komende seizoen en het is die ervaring en talent die moet helpen om op alle events op het hoogste niveau te presteren.

“We kunnen vol goede moed en met een uitstekende motivatie naar het seizoen 2023 kijken, wetende dat we een sterke en ervaren bemanning hebben. Esapekka zal een geweldige toevoeging zijn aan ons team, en het is ook leuk om Craig. Het is een goede combinatie van bekende gezichten en nieuw bloed, die ons zeker een nieuwe impuls zal geven aan het begin van een nieuw seizoen,” aldus Thierry Neuville.

Esapekka Lappi: “Het leven zit vol verrassingen! De kans om bij Hyundai Motorsport te komen en een volledig WRC-programma te rijden, hadden we niet verwacht. Dit is echt een droom en een unieke kans. We zijn erg blij om ons bij de Hyundai Motorsport-familie aan te sluiten. Het team heeft tijdens het seizoen 2022 laten zien dat het in staat is de auto gedurende het seizoen sterk te ontwikkelen en op elk terrein kansen heeft om te winnen. Van wat ik al gehoord heb, ziet 2023 er veelbelovend uit.”

Ook Sordo kan zich opnieuw perfect in zijn rol vinden. “De beslissing om opnieuw bij Hyundai Motorsport te tekenen was voor mij een duidelijke en makkelijke. In tien jaar tijd zijn ze een familie geworden. Dit is mijn team en dus ook het team waar ik thuishoor.”

Voor Craig Breen is het terug thuiskomen. “We hebben in het verleden al enkele mooie resultaten laten optekenen. Ik hoop dan ook dat ik dat in 2023 mag herhalen en graag ook nog beter en meer natuurlijk.”

(foto’s met dank aan Hyundai Motorsport & facebook Thierry Neuville)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws