Craig Breen niet langer bij M-Sport

M-Sport Ford World Rally Team zal de contractuele overeenkomst met Craig Breen een jaar eerder beëindigen na een beslissing om eind 2022 uit elkaar te gaan.

Breen werd gekozen om het team te leiden na een reeks veelbelovende prestaties die volgens M-Sport een fulltime stuur rechtvaardigden. Het team uit Cumbria had goede hoop om de Ier een eerste overwinning in het FIA World Rally Championship te bezorgen.

Twee podiumplaatsen en snelste tijden op sneeuw, grind en asfalt, met als hoogtepunt een Power Stage-overwinning tijdens zijn laatste optreden met de Ford Puma Hybrid Rally1, bewezen dat het potentieel aanwezig was, maar een gebrek aan consistentie verhinderde de verdiende resultaten.

Breen bracht een groot deel van zijn eerste carrière door bij M-Sport – hij won de FIA WRC Academy in 2011, groeide door naar de S-WRC-kroon met de Fiesta S2000 in 2012 en maakte zijn debuut als wereldrallywagen met de Ford Fiesta RS WRC in 2014.

UPDATE: Hyundai maakte vanochtend bekend dat de Ier enkele rally’s zal betwisten voor de Zuid-Koreaanse fabrikant. Ook Dani Sordo rijdt enkel rally’s voor Hyundai, naast de vaste waarden Neuville en Lappi.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws