Sterk startveld voor de Ypres Historic Rally

De Bernard Degroote Ypres Historic Rally die vrijdag en zaterdag verreden wordt, presenteert een sterk startveld. Met Pieter-Jan Maeyaert, Paul Lietaer en Patrick Snijers is spektakel verzekerd op de iconische klassementsproeven in Boezinge, Heuvelland en Zonnebeke.

De leden van Club Superstage leggen de laatste hand aan de voorbereiding van het laatste topweekend van het seizoen. Volgend weekend presenteert de dynamische club een dubbele organisatie in het teken van Historische autosport. Van vrijdag tot zondag wordt de Ypres Historic Regularity verreden, terwijl op vrijdag en zaterdag de Bernard Degroote Ypres Historic Rally op het menu staat. Beide wedstrijden zijn volledig gratis te bezoeken. Afspraak alvast vrijdagavond in Boezinge, waar de openingsproef van de snelheidsrally voorafgegaan wordt door een doortocht van de deelnemers aan de regelmatigheidswedstrijd.

Met een kleine 40 wagens aan de start, kan de Ypres Historic Rally een gevarieerd peloton presenteren, aangevoerd door Paul Lietaer in zijn gekende Opel Ascona. De recordhouder krijgt weerwerk van enkele snelle BMW M3 E30’s, zoals die van Pieter-Jan Maeyaert, Cedriek Merlevede en Patrick Spillebeen.

Ook de snelle Porsches 911 van Fredericq Delplace, Piet Declerq, Geert Lacour, Patrick Mylleville en Lode De Keyser mikken op een dichte ereplaats.

En wat te denken van de imposante Chevrolet Corvette waarmee Patrick Snijers aan de start komt. Alleen al de sound van de V8 onder de motorkap van deze Amerikaanse bolide is de verplaatsing naar Ieper waard. Benieuwd hoe dicht de zevenvoudige Belgische kampioen bij het podium kan komen.

Louis Vandenborre presenteert een snelle Toyota Celica ST165, een heuse ex-TTE fabriekswagen. Ludovic Vitse is altijd snel in de regio met zijn Opel Astra.

De Bernard Degroote Ypres Historic Rally is ook de slotmanche van het VAS-kampioenschap, zodat er voor kleppers als Claude Debue, Mathieu Vandoolaeghe, Koen Verhaeghe en Koen Beyne nog heel wat op het spel staat.

Inschrijven voor de Ypres Historic Rally blijft trouwens mogelijk tot de administratieve keuring op vrijdag, enkele uren voor de start van de Ypres Historic Rally op de Markt.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws