Nicola Stampaert: mooi afscheid van de Ford Fiesta

Voor Nicola Stampaert en Christophe Doublet waren de 6 uren van Kortrijk in die zin speciaal, dat het hun laatste wedstrijdmeters waren met de Ford Fiesta. Vanaf Spa begin december toeren ze immers rond met een Skoda Fabia.

“Het WK in Kortrijk, dat horen we regelmatig vallen elk jaar naar de aanloop van deze mooie wedstrijd” reageert Nicola Stampaert. “Een imposant deelnemersveld met maar liefst 15 rally2 wagens, aantallen die je op sommige BK wedstrijden soms niet aan de start krijgt. Het regenweer en vettig parcours konden de pret alvast niet bederven, het mooie decor van de stad Kortrijk zorgde dan weer opnieuw voor een warme rallysfeer.

Zaterdagavond stond de showproef Lavano op het programma met honderden toeschouwers op post. Superglad en spektakel gegarandeerd. In al ons enthousiasme vergaten we bij de start onze ALS ( vermogensboost ) in te schakelen en schoven we in de tweede ronde rechtdoor in een banking, waar we gelukkig zonder kleerscheuren vanaf kwamen. We gingen slapen op een 12de plaats algemeen.

Doorheen de proeven op zondag rukten we stelselmatig op naar een 8ste plaats algemeen, mede dankzij een hele sterke 3de boucle waarin we 2 top 5 tijden reden.

In zijn laatste wedstrijd voor NS deed de Fiesta het opnieuw subliem zonder het minste tegenwerk, volledig de verdienste van het PTR team. Stuk voor stuk toppers die met veel passie & enthousiasme door regen en wind onze wagens klaarstomen voor de strijd. We kijken reikhalzend uit naar de komende weken waarin we onze nieuw opgebouwde Skoda kunnen testen in voorbereiding naar de Spa rally op 3 & 4 december.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws