Vijf meetings en tien wedstrijden voor de Porsche Sprint Challenge Benelux 2023

Het nieuwe format van de Porsche Sprint Challenge Benelux, goed een jaar geleden voorgesteld, werd in het eerste seizoen duidelijk een voltreffer. Met meetings van exact één dag, op mooie circuits en dat op weekdagen, opteerde de organisatie achter de Porsche Sprint Challenge Benelux voor een onuitgegeven formule, een formule die echter aansloeg.

In 2023 gaat de Porsche Sprint Challenge Benelux verder op dezelfde weg, met vijf meetings, op vier verschillende circuits, waaronder de beide F1-tracks uit de Benelux: Circuit Zandvoort en het Circuit van Spa-Francorchamps. Ook het voormalige F1-circuit van Zolder en de snelheidstempel van de Moto GP, Circuit Assen, staan op een mooie en evenwichtige kalender.

“Never change a winning team”, luidt het gezegde, maar dat maakt ook opgeld voor een sterke formule en die sterke formule van de Porsche Sprint Challenge Benelux bestaat uit meetings op één weekdag, met actie van ’s morgens tot ’s avonds. Een vrije training, een kwalificatiesessie en twee sprintwedstrijden van 30 minuten vormen de ingrediënten van puur rij- en raceplezier. “En dat alles in de hoogstaande omgeving van een Porsche-competitie, volgens de kwaliteitsstandaarden van de bekende Porsche-merkencups”, aldus Series Manager Lars Plato.

Die formule staat garant voor mooie sport en die sport zien we in 2023 opnieuw vijfmaal. Aftrappen doet de Porsche Sprint Challenge Benelux op 16 mei in Zandvoort in het kader van een Porsche Track Day, terwijl twee weken later – op 1 juni – het kampioenschap richting Assen trekt, opnieuw tijdens een Porsche Track Day. Na de zomervakantie is het dan op 7 september tijd voor actie op Circuit Zolder, de eerste van twee Belgische meetings, in de aanloop naar European Truck Grand Prix.

Op 27 september wordt er geracet in het kader van een Track Day op Circuit Zandvoort en de grote seizoensfinale, die vindt op het legendarische circuit in de Belgische Ardennen plaats: Spa-Francorchamps. Op 13 oktober, in het kader van het traditionele Racing Festival, kennen we dan de namen van de kampioenen jaargang 2023.

“Uiteraard zetten we opnieuw in op een sterke competitie, die openstaat voor de diverse racemodellen van Porsche, waaronder de Porsche 911 GT3 Cup – 991 en 992 – en de Porsche Cayman GT4 in zijn verschillende configuraties”, aldus Lars Plato.

Afspraak dus op 16 mei aan het Noordzeestrand voor de opener van de Porsche Sprint Challenge Benelux 2023!

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws