De Belgen op de SRO Motorsports Group Awards in Londen

De sterren van de Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS werden afgelopen zaterdagavond in de bloemetjes gezet. Heel wat deelnemers van over de ganse wereld verzamelden in Londen voor de jaarlijkse SRO Motorsports Group Awards.

De traditionele galaceremonie vond plaats in het ‘Magazine’, een ultramoderne evenementenruimte op de zuidoever van de Theems. De locatie is gelegen in de vernieuwde havengebieden van de stad, in het zicht van de beroemde 02 Arena en op korte afstand van het historische Greenwich Park, waardoor het de ideale locatie was voor een eindejaarsfeest.

En op die SRO Motorsports Group Awards vielen ook heel wat landgenoten in de prijzen. Werden gehuldigd voor hun prestaties van het afgelopen jaar:

Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS: in de categorie ‘Silver teams’ – Team WRT

Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS, Endurance Cup: in de categorie Pro-Am Drivers – Louis Machiels, in de categorie ‘Silver teams’ – Team WRT

Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS, Sprint Cup: in de categorie ‘Overall teams’ – Team WRT en bij de ‘Overall drivers’ – Dries Vanthoor en Charles Weerts, in de categorie ‘Silver drivers’ – Ulysse De Pauw

Betreffende de Total Energies 24 Hours of Spa: in de categorie Gold – Sarah Bovy met de Iron Dames en Louis Machiels in de categorie Pro-Am.

Schuiven we door naar de Fanatec GT2 European Series: Stienes Longin en Nicolas Saelens met de titel in Pro-Am en Bert Longin en Peter Guelinckx die derde werden.

Bij de GT4 European Series was het zilver voor Kenny Herremans bij de Pro-Am Drivers. Angelique Detavernier werd verkozen tot ‘women driver of the year’ en dankt deze titel aan haar prestaties in het FFSA GT4.

Verder hebben we ook nog Patrick Van Glabeke die de Phillip Charriol Award in ontvangst mocht nemen. Graag voegen we aan deze lijst ook nog Jan Heylen toe die tweede werd in de Pro-Am GTWCH America. En last but not least wonnen Keryann Cochois en Alexandre Riquier, beiden van het WRT Team, de Performance Pitstop Challenge.

(foto’s met dank aan SRO Motorsports Group & social media betrokken teams/rijders)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws