Bruno de Wilde op titeljacht met Peugeot in 2 WD Trophy

De ontknoping van de eerste editie van de 2WD Trophy belooft erg spannend te worden in het kader van de Spa Rally. Stefaan T’joens komt aan de start met een voorsprong van amper 3 punten op Bruno de Wilde. De Clio-rijder profiteerde in de Condroz Rally van technische problemen bij zijn concurrent, maar deze keer is de snelle postbode goed gewapend. Voor zijn 46ste verjaardag kan Bruno de Wilde zijn titelkansen verdedigen aan het stuur van een Peugeot 208 R2 van Pevatec.
“Dit is een geweldig cadeau van een 50-tal sympathisanten, vrienden en familie voor mijn verjaardag. Nadat ik eerder dit seizoen mijn droom kon realiseren om een manche van het Wereldkampioenschap te rijden in Ieper, beleef ik nu weer een droom met deze Peugeot 208 R2,” lacht Bruno de Wilde, die zijn kansen maximaal wil verdedigen.


Maar, als iemand weet hoe hij een titel moet veroveren, dan is het Stefaan Tjoens wel. De West-Vlaming werd eerder dit seizoen voor de 10de keer VAS-kampioen.
Ook Jony Vande Walle, derde in de tussenstand, maakt de verplaatsing naar de Spa Rally met zijn Opel Astra. Het peloton in de 2WD Trophy oogt trouwens erg aantrekkelijk in Spa, waar heel wat lokale rijders profiteren van de mogelijkheid om met straatbanden en voor een beperkt inschrijvingsgeld deel te nemen aan de slotmanche van het Belgisch kampioenschap. Antoine Luxen, Guy Grosjean, Georges Beaupain zijn maar enkele van de kanshebbers op eremetaal.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws