Wie wordt vice-kampioen bij de Masters?

De BRC Master Cup, een competitie voor rijders die de leeftijd van 50 jaar bereikt hebben, werd begin dit seizoen gelanceerd en in de loop van het seizoen zagen we een aantal piloten die van de titel bij de Masters hun doel maakten. In de Condroz Rally stelde Jimmy D’hondt zijn eindzege in de BRC Master Cup veilig, zodat hij dit weekend in de Spa Rally zonder titelstress kan genieten van de 18 mooie klassementsproeven.
De strijd voor de titel van vice-kampioen is nog onbeslist. Jos Verstappen heeft de beste papieren in handen, maar er zijn nog meer kapers op de kust. Zo kunnen Henri Schmelcher, Richard Pex en Stefaan Prinzie, aan de start met zijn Alpine A110 RGT, ook nog een gooi doen naar de tweede plaats bij de 50+ rijders. In eigen streek kan mogelijk ook Fred Bouvy verrassen met zijn Subaru, net als Armand Fumal met zijn Alpine. Henri Schmelcher zal op twee gedachten hinken, want hij doet ook nog een gooi naar de GT-titel.
Er zijn heel wat “routiniers” die het seizoen afsluiten in Spa, waaronder ook Christophe Kerkhove, de kampioen in Historic. In Historic vinden we trouwens nog heel wat Masters, zoals Patrick Deblauwe, Christophe Daco, Rainer Feltes, André Lausberg en Olivier Breittmayer.
Ook in de 2WD Trophy is een “Master” nog in strijd voor de titel. Stefaan T’joens mikt na zijn VAS-titel nog op de titel in de 2WD Trophy.
Kortom, ook het peloton van de BRC Master Cup is erg gevarieerd in Spa.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws