Jonas Dewilde: Spa de laatste van een superseizoen

Komend weekend nemen Jonas Dewilde en Jeffrey Vandenbussche deel aan de Spa Rally, de laatste wedstrijd in de Stellantis Rally Cup 2022.
“Vorige week waren er de verkenningen en alles is echt nieuw voor ons. Het parcours is bijzonder mooi dus we kijken heel erg uit naar deze laatste wedstrijd van 2022,” aldus Jonas Dewilde die momenteel 5de staat in de Cup, maar in Spa nog belangrijke punten kan scoren.

“De verschillen zijn al het ganse seizoen bijzonder klein. Ons hoofddoel is vooral ervaring op doen in deze nieuwe wedstrijd, maar met een goed resultaat is zelfs een derde plaats in de cup nog mogelijk.” Bovendien kan Jonas zich ook vastpinnen op de derde plaats in het BRC Junior-kampioenschap, na kleppers als Tom Rensonnet en Gilles Pyck.

Jonas en Jeffrey kregen in de Spa Rally nummer 25 op de deuren van de Peugeot 208 Rally 4. “Sowieso hebben we tot nu reeds een geslaagd seizoen achter de rug,” gaat copiloot Jeffrey verder. “We rijden nu ongeveer een jaar samen, en ik ben echt wel trots op de progressie die we als team hebben gemaakt. Niet vergeten Jonas reed nog maar 13 BRC wedstrijden… ”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws