Geen Team Feryn in de Dakar

Vorige maand organiseerde Team Feryn Dakar Sport nog een testdag in de aanloop naar de ‘Dakar’ die over een kleine maand start. Tijdens de pré-keuring in september leek alles nog orde. Maar deze morgen sijpelde het eerste nieuws al via de radio binnen dat een dertiende deelname voor Koen Wauters en de rest van de Feryn crew er dit jaar niet zou inzitten. Enkele wagens waarmee Team Feryn Dakar Sport zou deelnemen werden afgekeurd.

Deze middag kwam dan via social media helaas de bevestiging van het Feryn Dakar Sport team zelf:

“Helaas zal dit nummer, en de andere racenummers van het Feryn Dakar Sport team, niet te zien zijn in Saudi-Arabië. Onze ‘road to Dakar 2023’ is gisteren gestopt omdat de racewagens van Koen Wauters en Pascal Feryn en Tom De Leeuw en Cedric Feryn afgekeurd werden door de FIA voor een onreglementaire rolkooi. De wagens hebben 10 jaar geleden al gereden in de Dakar in Zuid-Amerika, maar ondertussen zijn de reglementen danig veranderd. Tijdens een pré-keuring in september kregen we nochtans groen licht. Afgelopen maandag bleek dit dan toch geen juiste info, waarna het team met man en macht nog twee dagen aan een vernieuwde rolkooi werkte. Maar alle moeite en kosten mochten niet baten, gisterennamiddag werden racenummers 257 en 268 onverbiddelijk afgekeurd. Einde race nog voor we er aan begonnen. Het startnummer 706 van Nicola Feryn en Kurt Keysers werd wel goedgekeurd voor de Dakart Classic, maar onder het moto ‘samen uit, samen thuis’ is het voor hen ook einde verhaal. We zijn allemaal geschrokken en teneergeslagen, dit is een avontuur waar we ontzettend veel energie in staken. We blijven allemaal met een leeg gevoel achter.”

(foto’s Facebook Feryn Dakar Sport Team)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws