Mis niets van de Spa Rally

Dit weekend, op zaterdag 3 en zondag 4 december, wordt met de Spa Rally de 10de en laatste manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2022 verreden. Met WRC-topper Thierry Neuville, Belgisch kampioen Stéphane Lefebvre, WRC2-winnaar Grégoire Munster, Belgisch vice-kampioen Gino Bux, ex-F1-piloot Jos Verstappen en Porsche-fenomeen Cédric Cherain aan de start, zullen de fans niets willen missen van deze topwedstrijd. Daarvoor kunnen ze terecht bij de BRC Live uitzendingen tijdens de wedstrijd op de Facebookpagina van het kampioenschap.

De Spa Rally telt dit jaar 18 klassementsproeven op een uitdagend, snel en vooral technisch parcours. De totale lengte tegen de klok bedraagt 203 km. Vrijdagnamiddag staat de shakedown op het programma, maar vlak voor de rijders aan hun laatste testsessie beginnen, polsen we hen naar hun ambitie en verwachtingen. De BRC persconferentie wordt vervolgens uitgezonden op de Facebookpagina van het Kroon-Oil BRC.

Op zaterdag brengen we 5 BRC Facebook Live shows, gepresenteerd vanuit de studio in het Rally HQ in Spa. We gaan helemaal live, met actiebeelden, mooie luchtshots en interviews vanaf de klassementsproeven, geanalyseerd en becommentarieerd door onze twee presentatoren. We openen om 9h05 met de eerste proef van de wedstrijd, Stavelot-Coo, de langste proef van de dag met zijn 14,68 km. Vervolgens zijn we live bij de proef van Chevron (14,11 km) om 11h19, alvorens in de tweede ronde terug te keren naar Stavelot-Coo (13h55). In de late namiddag, om 17h09, worden de toppers in de media zone opgewacht voor een reactie na de eerste 8 klassementsproeven. Ook de slotproef van de dag, KP 10 Spa (8,04 km) zal live te volgen zijn.

Op zondag staan nog 8 klassementsproeven op het programma, waarvan we 4 proeven live zullen volgen, te beginnen met de openingsproef Fays Show om 9h12. Om 11h33 volgen we klassementsproef Theux (11,72 km). In de namiddag, om 13h45, trekken onze cameraploegen naar KP 16 Bruyères (12,07 km). Tot slot volgen we de laatste Pirelli Powerstage van het seizoen en de ontknoping van de Spa Rally vanuit Theux om 15h20.

Vanaf zondag zal de Spa Rally uitgebreid op televisie worden gebracht in binnen- en buitenland, te beginnen met de reportage op Sporza (Eén) en ’s avonds in Sportweekend en in 100% Sport op Tipik (RTBF 2). Vanaf maandag lanceren we de Review Clip online, waarna de uitgebreide samenvatting van 24 minuten wereldwijd te volgen zal zijn, in eigen land onder andere op Sport 10, Eclips TV, Auvio, RTBF, en in Nederland op Ziggo Sport. De samenvatting zal wereldwijd te zien zijn op televisie, van de USA tot Zuid-Amerika, van Oost-Europa tot Australië.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws