DTM gaat gewoon verder

De afgelopen dagen staken er her en der wat geruchten de kop op dat het wel eens gedaan kon zijn met het prestigieuze DTM. ITR, de promotor van de serie sinds 2020, liet bij monde van voormaldig F1 coureur Gerhard Berger, enkele dagen geleden weten te stoppen met de organisatie waarbij het financiële aspect de hoofdreden zou zijn.

Vandaag pakt de DTM dan uit met een officieel persbericht dat de de grootste autoclub van Duitsland, de ‘Allgemeine Deutsche Automobile-Club’, oftewel de ADAC, de schouders onder de ‘Deutsche Tourenwagen-Masters’ zet.


“De DTM heeft zich de laatste jaren uitstekend ontwikkeld dan zij de steun en samenwerking van iedere betrokken partij, gaande van medewerker tot partner of fabrikanten. Het afgelopen seizoen was uitstekend: meer wagens, grote namen aan het stuur, allemaal topmerken en heel wat internationaal bereik en last but not least, spanning tot de allerlaatste race. En dat is wat de fans willen,” aldus Gehard Berger.

“Nu is echter de tijd gekomen om de basis te leggen voor de toekomst van de serie en dit op lange termijn. Ik ben er dan ook van overtuigd dat de DTM bij de ADAC in de juiste handen is terechtgekomen. Zij beschikken immers over de nodige knowhow en de jarenlange ervaring en dat maakt dat de DTM ongetwijfeld nog vele jaren op het hoogste niveau kan meedraaien,” besluit de Oostenrijker.

Het afgelopen seizoen reden onze landgenoten Laurens Vanthoor en Esteban Muth in de DTM.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws