Evenwichtige kalender voor de Clio Trophy Belgium 2023

Na de bijzonder geslaagde tweede editie van de Clio Trophy Belgium, gewonnen door Benoît Verlinde en Anton Dupan, presenteert organisator MY Racing de kalender van de Clio Trophy Belgium 2023. De ideale promotieformule voor jong rallytalent kiest voor een kalender met compacte rally’s, ideaal gespreid, zowel over de duur van het seizoen als geografisch.

Foto met dank aan Renault Media Belux

“We hebben bewust gekozen voor een optimale spreiding op geografisch gebied,” vertelt Sandrine Wanson, coördinatrice van de Clio Trophy bij MY Racing. “We hebben 2 wedstrijden in Vlaanderen, 2 in Wallonië en 1 in het Duitstalig landsgedeelte. Verder hebben we bewust gekozen voor compacte wedstrijden van één dag, om het betaalbaar te houden voor de jongeren. Zo sparen ze een overnachting en een aantal banden uit. Om het uitdagend te houden, kiezen we ook voor twee nieuwkomers op de kalender van het Belgisch kampioenschap. De deelnemers zullen daar op gelijke voet van start gaan wat parcourskennis betreft. Zo kunnen we iedereen dezelfde kansen bieden.”

De Clio Trophy Belgium 2023 gaat van start in de Rallye des Ardennes (1 april – Dinant), die voor de eerste keer op de kalender van het Belgisch kampioenschap staat. In de tweede wedstrijd krijgen de jongeren meteen een flinke portie onverhard, meer bepaald de beruchte maaskiezel, voor de wielen in de Sezoensrally (20 mei – Bocholt).

Op 10 juni volgt een kennismaking met een nieuw evenement, de Rally of Bertrix (10 juni – Bertrix). De provincie Luxemburg leent zich uitstekend voor natuurlijke en technische klassementsproeven. Op zaterdag 19 augustus staat het peloton van de Clio Trophy Belgium aan de start van de Aarova Rally in Oudenaarde. Klassementsproeven in Oost-Vlaanderen worden er gecombineerd met uitdagende proeven in Henegouwen.

In vergelijking met vorig seizoen, is enkel de slotwedstrijd, de East Belgian Rally (30 september – St. Vith), een blijver. Het parcours in de Oostkantons wordt door alle rallyrijders gewaardeerd. Het ideale decor voor een spannende finale van het seizoen.

“We zijn heel tevreden en trots dat we het derde seizoen van de Clio Trophy Belgium kunnen aankondigen,” verklaart Karl Schuybroek, directeur communicatie bij Renault België Luxemburg. “De Clio’s Rally5, heel betrouwbaar en erg competitief, zijn ideaal voor jongeren om hun eerste sporen te verdienen in de rallysport. Kijk maar naar het snelle leerproces van Junior-kampioen Tom Rensonnet en Benoit Verlinde, de kampioen van 2022. Ook volgend seizoen zullen we ongetwijfeld een jong rallytalent ontdekken in onze promotieformule, zeker met enkele nieuwe wedstrijden op de kalender.”

Kalender van de Clio Trophy Belgium 2023

01 april: Rallye des Ardennes – Dinant
20 mei: Sezoensrally – Bocholt
10 juni: Rally of Bertrix – Bertrix
19 augustus: Aarova Rally – Oudenaarde
30 september: East Belgian Rally – Sankt-Vith

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws