Indrukwekkende mediareturn voor het BRC 2023

Ook in 2022 genoot het Kroon-Oil Belgian Rally Championship van een uitstekende return in de media. Van elke manche van het kampioenschap werd op zondag een samenvatting uitgezonden op Sporza (VRT), goed voor bijna anderhalf miljoen kijkers. In de loop van het seizoen werden 292 clips gepost op sociale media. Die werden gemiddeld 36.938 maal bekeken, samen goed voor 12.152.000 views of meer dan één miljoen views per rally. En dan zijn er nog de BRC Live Shows, die gemiddeld 44.120 views noteren per uitzending, samen goed voor bijna drie miljoen views. Indrukwekkend, want daarnaast zijn er nog de frequente persberichten, de fotoservice en de nieuwsberichten op de website van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. Binnenkort wordt er trouwens een gloednieuwe website van het Kroon-Oil BRC, ontwikkeld in samenwerking met Breex, gelanceerd.

TV return identiek voor alle 13 manches, Championship en Cup

In 2023 blijft deze uitstekende return verzekerd. Zowel de Championship events als de Cup events zullen in eigen land, maar ook internationaal, uitgebreid op televisie te volgen zijn. Alle wedstrijden krijgen een samenvatting op Sporza en RTBF Auvio. Van elke wedstrijd wordt vervolgens een samenvatting van 24 minuten geproduceerd die wereldwijd op diverse televisiezenders te zien zal zijn (in meer dan 100 landen), onder andere in Nederland via Ziggo.

Kroon-Oil BRC Live 2023

Wat de Kroon-Oil BRC Live Shows op facebook betreft, zullen alle wedstrijden aandacht krijgen. De Championship Events zijn live te volgen via de BRC Live Shows zoals in 2022, met live actiebeelden van de klassementsproeven, interviews bij de finish en analyses in de studio. Deze shows worden uitgezonden op de sociale mediakanalen van het Kroon-Oil BRC en op Motorvision.tv.

In de Cup Events zullen er interviews zijn bij de finish van klassementsproeven en vanuit het servicepark. Deze shows worden uitgezonden op de sociale mediakanalen van het Kroon-Oil BRC.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws