Missie volbracht voor Munster ondanks diskwalificatie

In Oostenrijk heeft Adrien Fourmaux, genavigeerd door Coria Alexandre, gisteren in de Ford Fiesta Rally2 de 36ste editie van de Jänner Rallye gewonnen. De Fransman was in acht van de 17 klassementsproeven de snelste en had na de powerstage net geen 10 sec. voorsprong op Simon Wagner en Gerald Winter in de Skoda Fabia RS Rally2. Derde werd Hermann Neubauer met Ursula Mayrhofer in de rechterstoel.


Ter voorbereiding op de 91ste Rallye Automobile Monte-Carlo stonden ook onze landgenoten Grégoire Munster en copiloot Louis Louka aan de start en die liep omwille van technische problemen met de Ford in het begin van de rally niet zonder slag of stoot. Nadien kon het duo zich wat herpakken en werden regelmatig tijden geklokt vergelijkbaar met de top van het klassement. Als kers op de taart finishten onze landgenoten op de eerste plaats in de powerstage, maar omwille van foutief ingesneden band werden Grégoire en Louis gediskwalificeerd.

“Op vrijdag werden de kp’s afgewerkt op het rubber zoals voorgeschreven voor de Rallye Monte-Carlo en dit uiteraard met het oog op onze deelname aan de Monte. Voor zaterdag werden de zachte banden gemonteerd die ook door de andere deelnemers werden gebruikt en dit om na te gaan waar ons tempo lag ten opzichte van hen. Het tijdsverschil in vergelijking met de dag ervoor bleek veel kleiner met resultaten in de top 5 als bewijs,” aldus Grégoire.


“Net toen we op het punt stonden om terug naar België te keren werden we naar het kantoor van de wedstrijdleider geroepen. Simon Wagner had een klacht ingediend omdat we de verkeerde banden gebruikt zouden hebben. Eén band werd helaas niet conform de richtlijnen uitgesneden. De monteur, die na de eerste band deze kleine fout inzag herstelde die voor de volgende drie. Ach, een menselijke fout die ons hoegenaamd geen voordeel opleverde en zelfs Simon bevestigde dit. Weliswaar terug buiten het kantoor van de steward,” lacht Munster.

“Maar we hebben gedaan wat moest en dat was de wagen leren kennen. We hebben alle kilometers afgewerkt. Missie volbracht dus en nu op naar Monte-Carlo,” besluit een strijdvaardige Grégoire.

Foto’s met dank aan Harald Illmer, video Devillersvideo.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws