Ferrari stelt line-up FIA WEC voor

Na meer dan 50 jaar afwezigheid, keert Ferrari eindelijk terug naar de hoogste klasse in uithoudingskoersen. Met de 499P Hypercar, wil het Italiaanse merk domineren in het FIA WEC en tijdens de 24 Uur van Le Mans. Aan het werk: zes piloten, waaronder een ex-F1 piloot!

In de #50 zullen we Antonio Fuoco, Miguel Molina en Nicklas Nielsen aan het werk zien. De andere wagen, de #51, wordt onder andere bestuurd door Antonio Giovinazzi. De Italiaan was van 2019 tot 2021 actief in de Formule 1 voor Alfa Romeo Racing. Hij krijgt hulp van de Brit James Calado en Alessandro Pier Guidi. Laatstgenoemde won in 2021 met Ferrari de 24 Uur van Spa Francorchamps.

Later vandaag wordt de volledige deelnemerslijst van het FIA WEC bekend gemaakt.

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws