Hyundai Motorsport zet ambities uiteen voor 2023

Hyundai Motorsport maakte gisteren bekend helemaal klaar te zijn om het tiende jaar in het FIA World Rally Championship in te luiden, met het vizier andermaal gericht op de constructeurs- en rijderstitel van 2023. Het team wil het momentum van de sterke tweede helft van het seizoen 2022 gebruiken om het nieuwe seizoen met de Hyundai i20 N Rally1 Hybrid optimaal te lanceren.


Wat we u reeds eerder al mochten meedelen is dat Thierry Neuville en Esapekka Lappi aan elke ronde van het kampioenschap zullen deelnemen, terwijl Dani Sordo en Craig Breen de derde auto delen.


Hyundai Motorsport is naar zeggen eigen helemaal mee met het hybride reglement dat het WRC in 2022 invoerde en is bijgevolg klaar voor 2023, het nieuwe seizoen dat over een tweetal weken al van start gaat met de Rallye Monte-Carlo.


Op de WRC-kalender staan 13 rondes met verschillende terreinen. De Rally Japan wordt verreden na een succesvol debuut in 2022, waarin Hyundai Motorsport het jaar in stijl afsloot met een indrukwekkende 1-2 finish, terwijl de wedstrijden in Mexico en Chili voor het eerst sinds het begin van de wereldwijde pandemie terugkeren. In de gloednieuwe Central European Rally zullen de teams drie landen in één evenement aandoen – de eerste in zijn soort voor het WRC.

“De uitdaging van dit jaar lijkt erg op die van voorgaande seizoenen en de competitie wordt weer erg zwaar, maar na een voor ons competitieve tweede helft van 2022 denk ik dat we in 2023 een gelijkaardige strijd kunnen verwachten. Het doel blijft ongewijzigd: beide kampioenschappen winnen. Het constructeurskampioenschap is erg belangrijk voor Hyundai Motorsport en de rijderstitel is een doel waar ik nog steeds voor vecht. Ik denk dat we de middelen hebben om in elke ronde vooraan mee te vechten. De lei mag dan schoongeveegd zijn, maar onze prestatie in de laatste ronde van het vorige seizoen heeft zeker geholpen bij de motivatie van het team. Het was niet alleen een overwinning, maar een 1-2 finish, en de podiumplaats in Griekenland was een ander hoogtepunt. Dit was een opsteker voor ons allemaal, vooral voor de teamleden die zo hard hebben gewerkt, praktisch 24/7, om ons te brengen waar we nu zijn met de Hyundai i20 N Rally1 Hybrid,” besluit een zeer gemotiveerde Thierry Neuville.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws