Teammanagers Hyundai, Toyota en Ford aan het woord

Alle teams maken zich op voor die allereerste wereldse rally van het nieuwe seizoen, die magische Rallye Monte-Carlo. In de aanloop naar die eerste manche van het kampioenschap laten we even de teammanagers aan het woord.

“We zijn blij om dit nieuwe seizoen te beginnen met Ott aan het hoofd. We hebben zeker en vast een paar productieve maanden achter de rug, met als hoogtepunt de pre-event test eerder deze week, en we zijn klaar voor wat er komen gaat. Ik denk dat we de voordelen van het werken met Ott al zien en ik hoop dat Pierre hier ook van gaat profiteren. Iedereen heeft hard gewerkt aan zowel het Rally1 als het Rally2 programma om ons klaar te stomen voor het nieuwe seizoen. Ik wil iedereen bedanken voor hun inzet tot nu toe en samen moeten we dit jaar een aantal zeer sterke resultaten kunnen neerzetten,” aldus Richard Millener, teammanager bij M-Sport.

“Als rallyfan is de start van het seizoen altijd een spannend moment en dat is dit jaar niet anders. Elk team kan winnen, dus we verwachten dat dit seizoen zwaarder en uitdagender wordt. Maar we houden van deze uitdaging en we genieten ervan om echt te moeten vechten voor overwinningen. Natuurlijk moeten we opnieuw de drie titels als doel hebben. We weten dat we een sterke auto hebben, maar we weten ook dat we hard moeten blijven werken en dat er gebieden zijn waar we ons moeten verbeteren ten opzichte van vorig jaar. Elk jaar moet je kijken waar je je auto beter kunt maken en er zijn een paar dingen die we voor dit jaar hebben veranderd. We hebben alles klaar; we hebben een auto die competitief en betrouwbaar is geweest en onze rijders zijn allemaal vertrouwd met die auto en hongerig naar resultaten. Met Rallye Monte-Carlo beginnen we aan de moeilijkste rally van het seizoen. Donderdagavond in het donker de eerste etappes ingaan is een enorme uitdaging voor de rijders, en aan het eind van het weekend wil je met een goed resultaat het seizoen beginnen,” laat Jari-Matti Latvala van TGR WRT weten.

Foto met dank aan Hyundai Motorsport.

“Iedereen in het team is enthousiast om te beginnen aan wat hopelijk een sterk jaar wordt voor Hyundai Motorsport in het FIA World Rally Championship. Tot nu toe heb ik slechts een kort bezoek gebracht aan de fabriek in Alzenau, maar wat ik heb gezien was zeer indrukwekkend. Het is duidelijk dat het team onvermoeibaar heeft gewerkt om de Hyundai i20 N Rally1 Hybrid te verbeteren in een poging om in elke ronde constant competitief te zijn. De bemanningen hebben een duidelijk beeld geschetst van het lastige karakter van Rallye Monte-Carlo en wat er nodig is om daar te winnen en ze zijn zeker en vast klaar om de uitdaging aan te gaan,” besluit Cyril Abiteboul van Hyundai Motorsport.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws