24H Dubai: HRT Mercedes-AMG pakt pole, WRT P4 met BMW

De 24 Uur van Dubai, die reeds van start gegaan is, kende een spannende kwalificatie. WRT deed het voor een eerste keer met BMW uitstekend.

De Al Manar Racing by HRT Mercedes-AMG was het snelst dankzij een verschroeiende rondetijd van Luca Stolz. Zij starten aldus als eerste, voor een andere Mercedes-AMG van Abu Dhabi Racing by HRT. Plek drie is voor de Pure Racing Porsche.

Op plek 4 vinden we de eerste BMW van het Belgische WRT, met onder meer Dries Vanthoor. Het is hun eerste race met deze nieuwe bolide, waardoor een vierde plek dus zeker niet onaardig is. De zusterwagen #46 met onze landgenoot Maxime Martin en MotoGP-legende Valentino Rossi, vertrekken vanop P8.

Tom Boonen is ook van de partij (Saalocin Racing LLC Porsche) en vertrekt vanop P20. De Speedlover Porsche 992 van onder meer Simon Belcaen en Philippe Wils, vertrekt vanop de pole in de 992-AM klasse. Frédéric Vervisch en Maxime Soulet, die het met een Audi R8 LMS doen, kende motorproblemen en start dus vanop de 40ste plek.

Foto ©: Team WRT

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws