Belgische successen in de 24H Dubai

Het Belgische W Racing Team van Vincent Vosse is dit weekend 2023 op schitterende wijze gestart door met twee wagens op het podium van de ‘Hankook 24H Dubai’ te eindigen.


Onze landgenoot Dries Vanthoor (PRO) en zijn teamgenoten Mohammed Saud Fahad Al Saud (AM), Diego Menchaca (Semi PRO), Jean-Baptiste Simmenauer (Semi PRO) en Jens Klingmann (PRO) reden de prachtige WRT BMW M4 GT3 met startnummer 7 naar de overwinning. Zij hadden na 24 uren racen 31.761 sec. voorsprong op de #91 Porsche 911 GT3 R van Herbert Motorsport met Ralf Bohn, Daniel Allemann, Robert Renauer en Alfred Renauer achter het stuur. Beide wagens waren een groot stuk van de race met elkaar in strijd.

Foto met dank aan 24H Series.

Nog meer Belgisch succes was er weer voor WRT want ook de tweede BMW M4 GT3 met onze landgenoot Maxime Martin, Timothy Whale, Sean Gelael, Max Hesse en de alom bekende Valentino Rossi, eindigde op de derde plaats, voor het Australische Grove Racing in de #10 Porsche 911 GT3 R.

Foto: facebook Maxime Martin.

In de #21 HAAS RT Audi R8 LMS GT3 evo II eindigden met Maxime Soulet, Mathieur Detry, Olivier Bertels en Frédéric Vervisch nog eens vier landgenoten binnen de top 5. Samen met de Duitser Benjamin Mazatis werd het team vijfde.

Foto facebook Maxime Soulet.

Ook Tom Boonen racete mee op de Dubai Autodrome. Hij stond aan de start met de #48 Saalocin by Kox Racing Porsche 911 GT3 R in de klasse GT3 AM. Boonen en zijn teamgenoten finishten op een 21ste plaats algemeen, maar werden wel tweede in hun klasse. Op de 22ste plaats algemeen eindigden Nico Verdonck en Rodrigue Gillion in de #989 MRS GT-Racing Porsche 911 GT3 Cup. Zij haalden weliswaar de zwart-wit geblokte vlag niet wegens problemen met de wagen. In hun klasse behaalden zij een vijfde plaats. Jean-Michel Gerome reed mee met het Luxemburgse SebLajoux Racing by DUWO Racing in de #907 Porsche 911 GT3 Cup en werd 32ste algemeen. Het Belgische Speedlover met de #979 Porsche 911 GT3 Cup met onder andere landgenoten Simon Balcaen, Philippe Wils en Chris Maes besloten hun race op een 36ste plaats algemeen en negende in de klasse AM.

Foto: facebook Sam Dejonghe.

Last but not least noteren we nog een schitterend resultaat voor Sam Dejonghe die in de #188 AC Motorsport Audi RS3 LMS TCR samen met zijn teamgenoten 25ste algemeen eindigde maar bovenal en met ruime voorsprong, zijnde 50 ronden, als eerste finishte in de klasse TCR.

Foto’s (boven) met dank aan W Racing Team (facebook).

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws