WRC: Thierry Neuville hoopt dat iedereen op hetzelfde niveau zit

Na een steile leercurve in het debuutjaar van de Hyundai i20 N Rally1 Hybrid in 2022 heeft het team in Alzenau het hele seizoen gewerkt aan de verbetering van het totaalpakket van de auto voor 2023. De eerste test voor de vernieuwde uitdager vindt plaats in de Rallye Monte-Carlo, een onvoorspelbaar evenement met gemengde ondergrond waar sinds 1973 op twee na alle WRC-openingen plaatsvonden.


Thierry Neuville: “Ik begin het jaar altijd graag met Rallye Monte-Carlo; het is een evenement waar we de afgelopen jaren competitief zijn geweest. Ik verwacht dat we te maken krijgen met lastige omstandigheden, ondanks het warme weer in de regio op dit moment. Monte-Carlo is altijd een verrassing, maar ik kijk ernaar uit. Het is leuk om een nieuw seizoen te beginnen; iedereen staat weer op gelijke punten en het is aan ons om het beste uit de schone lei te halen. Het pakket van de Hyundai i20 N Rally1 Hybrid is sterk verbeterd sinds de eerste ronde in 2022, wat ons vertrouwen voor dit jaar ten goede komt. Er zijn enkele kleine ontwikkelingen aan de auto doorgevoerd, waardoor hij nog beter zal presteren. We weten nooit wat onze tegenstanders in de winter hebben gedaan, maar ik denk niet dat er grote veranderingen zullen zijn. Hoewel iedereen een beetje verbeterd zal zijn, zitten we hopelijk allemaal op hetzelfde niveau.”

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws