WRC: Kalle Rovanperä met vertrouwen naar de Monte-Carlo

TGR-WRT heeft zijn zinnen gezet op een derde opeenvolgende WRC drievoudige kroon na een succesvol debuutseizoen in 2022 voor zijn GR YARIS Rally1 HYBRID auto, die het wereldkampioenschap voor rijders, bijrijders en constructeurs veroverde.

Het team blijft hard werken om dit winnende pakket te verbeteren, en de meest in het oog springende verandering voor 2023 is een nieuw achterspatbord met een herziene koelinlaat voor het hybride systeem van de auto. Andere ontwikkelingen omvatten een nieuwe specificatie van de motor met een hoger vermogen.

Nadat hij op 22-jarige leeftijd de jongste WRC-rijderskampioen ooit werd, keert Kalle Rovanperä terug om samen met bijrijder Jonne Halttunen zijn kroon te verdedigen.


Kalle Rovanperä: “Mijn gevoel is goed voor de start van het nieuwe seizoen. We weten dat het niet gemakkelijk zal zijn om het kampioenschap te verdedigen. We hebben gezien dat het concurrentieniveau steeds hoger wordt, dus we moeten proberen ons spel te verhogen en hard te blijven pushen. Het team doet opnieuw fantastisch werk om de prestaties te maximaliseren en de auto sneller en sterker te maken. Rallye Monte-Carlo is een bijzonder evenement, en meestal is het een lastige en nerveuze start van het seizoen. Maar ik ga met meer vertrouwen de rally in dan vorig jaar, toen alles nog zo nieuw was met de auto; nu weet ik dat we alles in goede banen moeten leiden en dat we gemakkelijker van start kunnen gaan. Het is nooit eenvoudig om daar een schone rally te rijden, maar dat zal ons plan zijn om het seizoen op de juiste manier te beginnen.”

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws