Bert Longin ontvangt prestigieuze Zolder Legend Trophy

Tijdens de prijsuitreiking van het seizoen 2022 van het Belcar Endurance Championship werd Bert Longin, met zeven overwinningen zegerecordhouder in de 24 Uur van Zolder, door Circuit Zolder geëerd. Longin mocht uit handen van Harry Steegmans, general manager van het circuit, de prestigieuze Zolder Legend Trophy ontvangen. De Leuvenaar komt zo in een heel select lijstje terecht, want de vorige rijders die voor hun verdiensten voor de autosport in de bloemen werden gezet luisteren naar de namen Jackie Stewart, Jacky Ickx, Thierry Boutsen, Yvette Fontaine en Albert Vanierschot.


“Ik moet toegeven: ik was even van mijn melk”, stelde Bert Longin met een brede glimlach. “Dit had ik niet verwacht. En ik moet het ook niet onder stoelen of banken steken: ik voel me zeer vereerd en ben heel blij met deze erkenning. Ik leef met veel passie voor de autosport, probeer nu ook de jongere generatie te helpen de juiste stappen te zetten, en een onderscheiding als deze maakt mijn motivatie alleen maar sterker. Ik wil de mensen van Circuit Zolder dan ook van harte bedanken, en zeker ook alle teams die me hebben geholpen in het behalen van het zegerecord in de 24 Uur van Zolder.”

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws