Ogier snelste in de shakedown, Neuville derde

De Fransman en tevens achtvoudig wereldkampioen Sébastien Ogier was deze voormiddag tijdens de shakedown van de WRC Rallye Monte-Carlo de snelste van de tien. Op de Japanner Katsuta na klokte elke rijder de snelste tijd in de derde en laatste passage.

Foto facebook Sébastien Ogier – foto Sophie Graillon.

De bergproef tussen Sainte-Agnes en Peille was 2,29 km lang en Ogier was in zijn Toyota GR Yaris Rally1 met een tijd van 1:44.6 drie tienden sneller dan zijn teamgenoot en huidig kampioen Kalle Rovanperä (1:44.9). Onze landgenoten Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe zetten een 1:45.0 op de tabellen en eindigden bijgevolg op de derde plaats. Vierde in de stand was Elfyn Evans die op zijn beurt 0.1 seconde trager was Neuville. Dani Sordo zette zijn Hyundai i20 N Rally1 op een vierde plaats in een tijd van 1:45.5.


“De Rallye Monte-Carlo is nooit een gemakkelijke rally, dat weet ondertussen iedereen. Maar de sfeer die hier hangt tijdens die eerste rally van het seizoen is met geen pen te beschrijven en het is dan ook bijzonder fijn om hier te zijn. De focus is er en de tijden van de shakedown zitten vrij goed. Nu is het uitkijken naar de twee proeven van deze avond,” besluit Thierry Neuville.


De eerste Ford in de rangschikking komen we tegen op een zesde plaats en die is voor de Fransman Pierre-Louis Loubet (1:45.7), genavigeerd door Nicolas Gilsoul, gevolgd door zijn kopman Ott Tänak (1:46.1). Essapekka Lappi reed een achtste tijd. Zowel Tänak als Lappi hebben uiteraard nog heel wat te ontdekken in hun nieuwe wagens. Deze shakedown van de Monte is immers de eerste keer dat er tegen de tijd wordt gereden waarbij deze te vergelijken zijn met de tijden van de concurrentie. Katsuta en Jourdan Serderidis, genavigeerd door Frédéric Miclotte, maakten de top 10 compleet.


Deze avond staan de eerste twee klassementsproeven van de rally op het programma, met om 20.05 uur ‘La Bollène-Vésubie – Col de Turini (1) en La Cabanette – Col de Castillon om 21.03 uur.

(foto’s Neuville/Wydaeghe met dank aan Hyundai Motorsport, foto’s Gilsoul/Ford facebook Pierre-Louis Loubet)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws