Rolex 24H Daytona: een overzicht van de Belgen

Volgend weekend is het pas zover, dan gaat de legendarische 24 Uur van Daytona van start. Maar ook dit weekend komen de rijders al in actie. Er staan namelijk enkele vrije trainingen en kwalificaties op het programma. Wij geven u een overzicht van onze deelnemende landgenoten.

Dit jaar zien we slechts 3 Belgische piloten aan de start verschijnen, vorig jaar waren het er nog 5. In GTD Pro verschijnt Laurens Vanthoor, samen met Klaus Bachler en Patrick Pilet aan de start met Pfaff Motorsports. Zij doen het met de gloednieuwe Porsche 992 GT3 R. Vanthoor belust waarschijnlijk op revanche, nadat hij vorig jaar érg dicht bij de zege kwam… We geven u hieronder nog even die geweldig spannende beelden mee.


Maxime Martin verschijnt in GTD, de ‘amateur’-klasse, aan de start met de BMW M4 GT3 van Paul Miller Racing. Sarah Bovy is ook actief in deze klasse met de Iron Dames Lamborghini Huracán GT3 en doet het met de vertrouwde equipe Frey/Gatting, met versterking Doriane Pin. Jan Heylen verschijnt aan de start met een Porsche 992 GT3 R van Wright Motorsports.

Geven we u tot slot ook nog mee dat Dries Vanthoor reserverijder is op de #25 BMW M Team RLL, actief in de snelste klasse (Grand Touring Prototype – GTP).


De etmaalrace gaat volgend weekend van start en is te volgen via diverse livestreams op het IMSA platform.

(Foto ©: Dries Vanthoor/Maxime Martin)

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws