Soulet/Detry op de eerste rij in Abu Dhabi

HAAS RT met landgenoten Maxime Soulet en Mathieu Detry start deze namiddag op de eerste rij van de Hankook 6H Abu Dhabi op het Yas Marina Circuit. Soulet zette in de HAAS RT #21 Audi R8 LMS GT3 EVO II in Q3 een tweede tijd op de tabellen. Soulet was met een tijd van 1:55.246 0.113 duizendste van een seconde trager dan Harry King in de Pure Rxcing Porsche 911 GT3 R. Mathieu Detry was met een tijd van 1:54.492 in Q2 de snelste van het pak en teamgenoot Stephane Perrin (Frankrijk) reed een vijfde tijd in Q1. Gecombineerd geeft dat met 1:56.140 een tweede tijd en dit op 0.915 van de #911 Pure Rxcing (Herbert Motorsport) Porsche 911 GT3R.

Verder zien we ook onze landgenoten Jean-Michel Gerome en Oliver Dons samen met de Fransman Eric Mouez aan de start in de #979 Porsche 911 GT3 Cup van het Belgische Speedlover. Ook de AC Motorsport #188 Audi RS3 LMS TCR en de #199 Audi RS3 LMS DSG staan aan de start, weliswaar zonder landgenoten aan het stuur. Nicolas Baert rijdt mee in het team van het Zwitserse Wolf-Power Racing met de #121 Audi RS3 LMS TCR.

De race start deze namiddag om 16.00 uur lokale tijd. Het tijdsverschil met België bedraagt drie uren. Belgische tijd start de race om 13.00 uur.

(foto met dank aan HAAS RT – facebook)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws