HAAS RT derde in de 6H Abu Dhabi

Het Belgisch/Antiguaans team HAAS RT met Maxime Soulet en Mathieu Detry achter het stuur van de Audi R8 LMS GT3 EVO II, finishten gisterenavond op een derde plaats in de ‘Hankook 6H Abu Dhabi’. Na net iets meer dan zes uren racen bedroeg het vershil van de top vier amper 22 seconden. Onze landgenoten kwamen 10 seconden te kort voor de overwinning.

Foto met dank aan Herberth Motorsport (facebook)

Die overwinning ging naar polesitter Pure Rxcing (Herberth Motorsport) met de Porsche 911 GT3 R van Aliaksandr Malykhin, Joel Sturm en Harry King die al vrij vroeg in de race een mooie voorsprong opbouwde van meer dan 20 seconden. Echter bleef er van die voorsprong niets meer over nadat de safetycar een eerste van drie keer de baan op kwam. Strategie en pitstops waren ook nu zeer belangrijk en naar het einde van de race reed de #91 Herberth Motorsport Porsche 911 GT3 R van Markus en Felix Neuhofen en Alfred en Robert Renauer aan de leiding. In het laatste kwartier van de race ging de Pure Rxcing Porsche voorbij de zusterwagen van Herbert Motorsport en finishte alsnog met zo’n 17 seconden voorsprong maar door een foutief inhaalmaneuver eerder had de #991 al 10 seconden straftijd gekregen, maar behield dus nog een overschot van een zeven seconden.

Maar die derde plaats ging dus naar de Audi van Maxime Soulet en Mathieu Detry en teamgenoot Stéphane Perrin op iets meer dan 10 seconden van de leider. HAAS RT beleefde zo opnieuw een schitterend weekend nadat het vorige week in de ’18th Hankook 24H Dubai’ al vijfde werd. Ook nog leuk meegenomen is dat Soulet in de 163ste ronde met een 1:54.144 de snelste tijd neerzette.

In TCR zat Nicolas Baert mee aan het stuur van de #121 Zwitserse Wolf-Power Racing Audi RS LMS TCR. Hij werd tweede in de klasse (18de algemeen) en dit op 6.193 sec. van P1 na 150 ronden racen.

Foto met dank aan AC Motorsport (facebook)

De #188 Audi van het Belgische AC Motorsport behaalde met 116 ronden op de teller de derde plaats in de klasse, de #199 haalde de finish niet. Hetzelfde lot was de #979 Speedlover Porsche 911 GT3 Cup na 30 ronden beschoren.

De volgende race in de 24H Series zijn de 12H Mugello in het laatste weekend van maart. In het eerste weekend van mei staan dan de 12H Spa-Francorchamps op het programma.

(foto boven met dank aan HAAS RT – facebook)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws