Sébastien Ogier en Vincent Landais winnen de Rallye Monte-Carlo

De Fransman wordt met deze overwinning recordhouder wat aantal zeges betreft in deze heel specifieke rally. Hij stuurde de Toyota Yaris Rally1 naar 9 snelste tijden op 18 proeven, indrukwekkend. Kalle Rovanperä probeerde maar slaagde er niet in om Ogier echt te bedreigen, de Fin werd tweede en won de powerstage. Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe werden derde op 44,6s.

Photographer: Austral Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Thierry Neuville: “”Ik heb alles gegeven, maar we hadden het hele weekend zoveel bandenslijtage in vergelijking met de anderen en we missen snelheid. Ook al nemen we op sommige punten risico’s, we kunnen de anderen niet evenaren. We moesten dit weekend verstandig zijn – we hebben de auto op de weg gehouden en teruggebracht. Nu kijken we uit naar Zweden.”

Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Sébastien Ogier: Het is enorm. Ik hou van deze rally, het is de rally die me in het begin een droom gaf en ik ben zo blij voor Vincent: voor mij is het leuk, maar voor hem is het een droom om zijn eerste overwinning te pakken. We moeten nog steeds van deze momenten genieten en daarom zijn we nog steeds hier, om dit soort overwinningen te pakken. Een beroemde winnen zoals de Monte heeft geen prijs.”

Op de vierde plaats zien we Elfyn Evans die vroeg in de wedstrijd de strijd voor het podium moest opgeven na een lekke band. Ott Tänak mocht de top vijf afsluiten na een weekend met toch wel wat problemen aan de Ford Puma.

Uitslag

Foto’s: FB Toyota Gazoo Racing & Hyundai Motorsport

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws