De ‘Rallye de Wallonie’ innoveert

Met de start van het nieuwe rallyseizoen volgende maand in Haspengouw komen ook de andere organisatoren met rallynieuws voor de dag, zo ook de Automobile Club de Namur als zijnde de organisatoren van de vijfde manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship, de 40ste editie van de ‘Rallye de Wallonie’.

Leuk nieuws is dat dat de gebruikelijke datum voor de rally behouden blijft. De rallyliefhebber is in Namen welkom voor de ‘Wallonie’ tussen 28 en 30 april.

De innovatie, oftewel een aantal vernieuwingen, omvatten onder ander een actuele en gemoderniseerde website (klik hier) alsook de verhuis van de feesttent die u tijdens de rally kan terugvinden op de Place de la Patinoire. Nog een nieuwigheid betreft de organisatie, parallel met het Belgisch kampioenschap, van een VHRS regelmatigheidsrally. De ‘COMET-Rallye de Wallonie’ vindt plaats op zaterdag 29 april.

De klassementsproeven dan …

Wat het parcours betreft, zal de verandering van de bandenzone leiden tot verschillende wijzigingen. De rally duurt net als vorig jaar twee dagen.

Op zaterdag staan vijf bijzondere etappes op het programma:

  • Mohiville (14,04 km), in een iets ingekorte versie om het aantal hulpposten te verminderen
  • Natoye (8,81 km) met de terugkeer van het parcours in het dorp Florée
  • Crupet (10,60 km), met een gewijzigde start en finish
  • Wartet (5,50 km), waar de deelnemers een oud parcours zullen terugvinden. De dag wordt afgesloten met twee passages in de Citadel.

Op zondag zullen vier speciale etappes de strijd tussen de deelnemers beslissen:

  • Fernelmont (7,33 km), met een langer parcours en in de tegenovergestelde richting van vorig jaar
  • Eghezée (12,20 km), een nieuw spektakelstuk
  • Vedrin (11,08 km) waar de start en de finish ook zijn gewijzigd
  • Naninne(11,42 km), dat ook de Power Stage zal zijn, voorzien in alle “Masters”-rally’s.

In totaal maakt dit bijna 200 km aan klassementsproeven tegen de klok, inclusief 15 km gravel). De totale route bedraagt iets meer dan 600 km.

De inschrijvingen gaan open op 20 februari. Er wordt een voorkeurstarief geboden als deze inschrijving vóór 11 april wordt ingevuld en betaald. De verkenning is gepland voor het weekend vóór het evenement, d.w.z. 22-23 april. Vrijdag 28 april is gereserveerd voor de technische keuring en het testevenement (12:00 – 18:00 uur).

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws